Огірки обожнюють цю молочну підкормку: ллю літр під кущ, маю потужний врожай. Скоро потраплю в книгу Гіннеса

Огірок – один з найулюбленіших овочів дачників. Цей овоч вирощують для вживання в їжу, для консервації заготовок на зиму, а також на продаж.

Майже на кожній дачній ділянці росте багато огірків, і на рясний урожай розраховує кожен з нас.

Сьогоді ми розповімо вам про найбезпечніше і дуже ефективне підживлення кущів під час цвітіння та плодоношення, яке допоможе боротися зі шкідниками, простимулює зростання зав’язей та формування плодів, а також позбавить рослину від будь-яких грибкових та інфекційних болячок.

Йтиметься про підживлення з йоду та молока. Йод – це дуже потужний антисептик, який ефективно справляється з грибками, підвищує природний імунітет рослини, бере участь в азотному обміні, а також стимулює розвиток зав’язей. А ось молоко – це дуже цінне джерело хелатних легкозасвоюваних мікроелементів, особливо кальцію та фосфору.

Городники розповіли. як правильно підживлювати огірки молоком
Городники розповіли. як правильно підживлювати огірки молоком

Але крім цього у молоці міститься лактоза, яку не в змозі переварити жодна комаха, тому плівка з молока на листі огірків захистить його від всіх шкідників. Для приготування цього добрива нам знадобиться один літр нежирного молока, тридцять крапель аптечного п’ятивідсоткового йоду, пару столових ложок рідкого мила та відро з теплою водою.

Змішуємо всі інгредієнти у відрі, розмішуємо до однорідної маси, відправляємо суміш у пульверизатор і ретельно обробляємо рослини по листку та стеблам. Після такого купання на листі утворюється невидима лактозна плівка, а самі огірочки починають швидше формувати зав’язі та визрівати. Обов’язково спробуйте таким способом підживити свої огірки, і ви переконаєтесь, що схема дійсно працює. Багатого вам врожаю!

Найефективніший метод схуднення на думку Аніти Луценко – це збалансоване харчування

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини