20 г в лунку і мою розсаду ніякі хвороби “не беруть”: незамінна підкормка при висаджуванні у відкритий ґрунт

Щоб рослини дали потужний врожай їх необхідно підживлювати. Деякі добрива паралельно виконують оздоровчий ефект, який захищає розсаду від різноманітних хвороб. Про них і поговоримо.

Основними компонентами для підживлення огірків є калій та азот, і сьогодні ми розповімо, як підгодувати огірочки універсальним засобом і одночасно захистити їх від всіх хвороб шляхом лише однієї обробки. Варто давати підгодівлі строго по графіку разів на десять днів під корінь, і кожні 4-5 днів робити обробку по листу, якщо літо видається дощовим.

Розчин для обробки складається з молочної сироватки, йоду та дріжджів. Можна чергувати таку суміш із дріжджовим підживленням. Готується розчин досить просто. У дволітрову пляшку наливаємо літр чистої води, 4 крапельки йоду і додаємо один літр молочної сироватки. Все ретельно розмішуємо, заливаємо в обприскувач та обробляємо

Після цієї обробки рослини будуть надійно захищені від грибків, оскільки сироватка створює кисле середовище із вмістом лактози – ні один грибок у таких умовах вижити не зможе. А ще сироватка буде чудовим допоміжним підживленням. Якщо сироватки під рукою не знайшлося, візьміть свіже нежирне молоко, але тоді концентрацію йоду необхідно підвищити втричі.

Як убезпечити розсаду від хвороб: корисні поради агрономів
Як убезпечити розсаду від хвороб: корисні поради агрономів

Тут молоко буде ще й натуральним прилипачем, який дозволить розчину затриматися на листі довше. Розчин наносимо на рослини максимально рясно і рівномірно по обидва боки листа. Проціджувати розчин не треба, оскільки осаду в ньому не міститься. А якщо чергувати таке підживлення з обприскуванням трав’яним настоєм, то ніяких грибків та інфекцій на огірках з’явитися просто не зможе!
Окрім того можна викристати борошно з морських водоростей. Готувати нічого не потрібно, а просто засипати в лунку 20 г під час висадки у відкритий грунт.

Найефективніший метод схуднення на думку Аніти Луценко – це збалансоване харчування

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини