Знавці це роблять за 3 хвилини: як позбутися моху та лишайнику на стовбурі дерев — миттєвий спосіб для саду

Лишайник та мох — далеко недружні рослини для саду. Але як їх вивести ефективно та за один раз? Розповідаємо у матеріалі, чим позбутися надокучливих рослин.

Поява моху та лишайників на стовбурах дерев може зіпсувати їх вигляд і навіть шкодити рослинам. Ці безсудинні спорові рослини люблять паразитувати на затінених ділянках, але не засмучуйтесь, оскільки існує простий і ефективний спосіб позбутися цих непроханих гостей всього за кілька хвилин.

Перш за все, важливо механічно, але обережно зчистити великі ділянки рослинних шкідників. Це можна зробити за допомогою м’якої щітки або губки. Такий підхід дозволить вам видалити найбільші скопища моху та лишайників, готуючи поверхню дерева для наступного етапу.

Городник розповів, як швидко видалити мох та лишайник з дерева

Далі, готуємо найпростішу суміш для боротьби з небажаною рослинністю на корі. Для цього потрібно розведення 5% розчину залізного купоросу. Пропорція така: 500 грамів купоросу на 10 літрів води. Пам’ятайте, що роблячи будь-які розчини, важливо дотримуватися вказівок щодо безпеки та правильного дозування речовин. Зазначимо, що цей розчин — екологічно чистий і власне деревам він шкоди не завдасть.

Ось і все, що вам потрібно зробити: обприскайте дерево цим розчином, використовуючи розпилювач. Купоросна суміш має розійтися по всій поверхні стовбура та гілок, особливу увагу приділяйте місцям найбільшого ураження мохом та лишайниками. Після цього залиште дерево на деякий час, щоб розчин подіяв.

Городник розповів, як швидко видалити мох та лишайник з дерева

Через тиждень ви побачите результати: відмерлі лишайники будуть легко відділятися від поверхні дерева. І що найважливіше — ви можете бути впевнені, що цей метод не залишить жодних шкідливих залишків для вашого саду. Він ефективний та безпечний для навколишнього середовища, що робить його ідеальним вибором для будь-якого садівника, який прагне підтримувати красу та здоров’я своїх рослин.

Найефективніший метод схуднення на думку Аніти Луценко – це збалансоване харчування

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини