Давно забула, що таке жир і нагар на сковороді. 2 хвилини часу і диво-засіб за 3 копійки: посуд аж сяє

Брудні сковорідки з нагаром – це поширена проблема, з якою стикаються всі домогосподарки. Існує багато способів очистити таку сковорідку, не шкодячи її поверхні.

У цій статті ми поділимося з вами кількома простими та ефективними методами, які допоможуть вам відновити чистоту вашої сковорідки.

Сіль

Насипте на дно сковорідки товстий шар солі і поставте на невеликий вогонь. Нагрівайте сіль протягом 10-15 хвилин, поки вона не стане коричневою. Зніміть сковорідку з вогню і дайте солі охолонути.

За допомогою жорсткої губки або щітки легко видаліть нагар, що розм’якшився.

Сода

Змішайте в мисці соду з водою до утворення густої пасти. Нанесіть пасту на брудну поверхню сковорідки та залиште на 30 хвилин. Протріть сковорідку жорсткою губкою або щіткою. При необхідності повторіть процедуру.

Спеціалісти назвали секретний засіб для очищення нагару зі сковорідки
Спеціалісти назвали секретний засіб для очищення нагару зі сковорідки

Оцет

На дно сковорідки налийте трохи оцту і поставте на невеликий вогонь. Доведіть оцет до кипіння і кип’ятіть протягом 5 хвилин. Зніміть сковорідку з вогню і дайте оцту охолонути. Протріть сковорідку жорсткою губкою або щіткою.

Миючий засіб для посуду

Наповніть брудну сковорідку гарячою водою і додайте трохи миючого засобу для посуду. Доведіть воду до кипіння і кип’ятіть протягом 30 хвилин. Зніміть сковорідку з вогню і дайте їй охолонути. Протріть сковорідку жорсткою губкою або щіткою.

Спеціальні засоби

У магазинах побутової хімії продаються спеціальні засоби для видалення нагару з посуду. Використовуйте ці засоби згідно з інструкцією виробника.

Важливо!

  • Перед очищенням сковорідки від нагару переконайтеся, що вона не гаряча.
  • Не використовуйте для очищення сковорідок з антипригарним покриттям абразивні засоби або металеві щітки.
  • Після очищення ретельно вимийте сковорідку теплою водою з миючим засобом і просушіть її.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете легко та без шкоди для посуду відчистити брудну сковорідку від нагару.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини