Думала вже викидати! Що робити, якщо алюмінієва каструля рясно почорніла: бюджетні лайфхаки миття посуду

Алюмінієві каструлі – легкі, міцні та швидко нагріваються. Однак з часом на них може утворюватися нагар, що робить їх непривабливими й складними у використанні.

Існує кілька простих та ефективних методів, які допоможуть вам очистити стару алюмінієву каструлю від нагару:

Сіль

Насипте на дно каструлі товстий шар солі і поставте на невеликий вогонь. Нагрівайте сіль протягом 10-15 хвилин, поки вона не стане коричневою. Зніміть каструлю з вогню і дайте солі охолонути. За допомогою жорсткої губки або щітки легко видаліть нагар, що розм’якшився.

Сода

Змішайте в мисці соду з водою до утворення густої пасти. Нанесіть пасту на брудну поверхню каструлі та залиште на 30 хвилин. Протріть каструлю жорсткою губкою або щіткою. При необхідності повторіть процедуру.

Оцет

На дно каструлі налийте трохи оцту і поставте на невеликий вогонь. Доведіть оцет до кипіння і кип’ятіть протягом 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і дайте оцту охолонути. Протріть каструлю жорсткою губкою або щіткою.

Миючий засіб для посуду

Наповніть брудну каструлю гарячою водою і додайте трохи миючого засобу для посуду. Доведіть воду до кипіння і кип’ятіть протягом 30 хвилин. Зніміть каструлю з вогню і дайте їй охолонути. Протріть каструлю жорсткою губкою або щіткою.

Спеціальні засоби

У магазинах побутової хімії продаються спеціальні засоби для видалення нагару з посуду. Використовуйте ці засоби згідно з інструкцією виробника.

Важливо!

  • Перед очищенням каструлі від нагару переконайтеся, що вона не гаряча.
  • Не використовуйте для очищення алюмінієвих каструль абразивні засоби або металеві щітки.
  • Після очищення ретельно вимийте каструлю теплою водою з миючим засобом і просушіть її.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете легко та без шкоди для посуду очистити стару алюмінієву каструлю від нагару.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини