Дачі не маю, то вирощую пишну зелень на підвіконні: з цим лайфхаком хоч на базар неси, так багато наростає

Про користь зелені для нашого організму знають зараз, мабуть, всі. І, навіть ті, хто не має своєї ділянки, часто вирощують петрушку, кріп, цибулю на підвіконні в горщиках. Розкриваємо секрети.

Як же допомогти зеленим рослинам радувати нас не тільки своєю красою, а й користю? Адже в цьому випадку, як ніколи гостро, постає питання про підгодівлю та інших помічників  для ґрунту для зростання та розвитку рослин. Вони мають бути абсолютно натуральними та безпечними.

Сьогодні ми розповімо вам про користь такого домашнього засобу як перекис водню. 3-відсотковий перекис є практично в кожній домашній аптечці. Людьми зазвичай використовується для дезінфекції невеликих ран та саден.

Як пришвидшити ріст зелені на підвіконні
Як пришвидшити ріст зелені на підвіконні

Ми ж скористаємося дезінфікуючими властивостями перекису для того, щоб допомогти нашому кімнатного городу. Перекис допоможе наситити ґрунт киснем, уб’є патогенні бактерії.

При необхідності підкислить склад ґрунту і допоможе нашій зелені краще та швидше засвоювати поживні речовини. Використати цей засіб можна і для обприскування, і для поливу під корінь. Якоїсь загальної формули для розведення перекису немає. Все залежить від стану ґрунту та рослини. Але загальні рекомендації безперечно є.

2-3 ст ложки на 1 л води та у вас вийде чудовий засіб для покращення складу ґрунту. Грунт стане більш насиченим киснем і коріння рослин почнуть активніше всмоктувати поживні речовини. Крім того, перекис виведе зайвий хлор із води, що теж дуже корисно. Цим розчином легко привести в порядок і залиті рослини, вони досить швидко набудуть втраченого тонусу.

Як бачите, все неймовірно просто! Дотримуйтесь наших перевірених рекомендацій для отримання пишної зелені на підвіконні. Бажаємо успіхів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини