Ці золоті правила вирощування баклажанів забезпечили мені потужний врожай: робіть, як кажу, і будете вражені

Щоб отримати гарний урожай баклажанів, необхідно дотримуватися трьох основних правил. Правильно саджаємо, правильно формуємо, і правильно підгодовуємо.

Сьогодні ми розповімо про те, як виростити шикарний урожай синеньких за мінімальних трудовитрат.

Перше правило – правильна посадка. Для початку потрібно вибрати правильні сорти, що підходять для ваших умов.

Найкраще підходять гібриди. Треба вчасно посіяти розсаду, приблизно наприкінці лютого. Потім на початку травня необхідно висадити розсаду у теплицю. І грядки заправити потрібно правильно – при пересадці додаємо в лунки трохи біогумусу, а грунт повинен бути не кислим.

Друге правило – це правильне формування. У цієї рослини, так як у перців, є основне стебло та розвилка. Вона формується незалежно від того, будете ви прищипувати розсаду чи ні. Все, що буде рости до розвилки, необхідно видалити.

Як правильно вирощувати баклажани: корисні поради
Як правильно вирощувати баклажани: корисні поради

Після висадки розсади формується багато пасинків, бутонів, зав’язі, але повноцінні плоди на цій частині не з’являться, а рослина витратить багато сил  в нікуди, замість того, щоб направити їх на розвиток плодів.

Крім того, регулюте завантаженість і час від часу видаляйте зайві пасинки. Також важливо якомога раніше видалити всі паростки до розвилки, а також позбутися прикореневих пасинків.

І третє правило – правильні підживлення. На відміну від помідорів, ця рослина не заживає при рясних азотних підживленнях, а лише збільшить урожай.

Раз на тиждень потрібно підгодовувати баклажани зеленим добривом, біогумусом, гуматом калію і звичайно деревною золою. Ці підживлення необхідно чергувати та врожай зросте фантастичним: і смачним, та великим.

Використовуйте ці прості рекомендації, щоб насолоджуватися рясним врожаєм синеньких на вашому городі.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини