30 г на 1 літр води і попелиця розчиниться на очах: швидкі народні методи боротьби з набридливим шкідником

Одним із найнеприємніших шкідників для розсади є попелиця – вона швидко розмножується і дуже ненажерлива. Під дією попелиці змінюється форма листя, їх колір, вони скручуються та знебарвлюються.

Однією з ознак появи попелиці є виникнення крапель на листі – це називається мідяною росою. У ній грибки та мікроби розмножуються дуже швидко та множать ризики для розсади.

Як боротися з попелицею? Денна температура має бути на рівні близько 22 градусів, поливати розсаду потрібно відстояною та теплою водою, і ставити квіти так, щоб їх листочки не торкалися один одного – це основні заходи профілактики попелиці. Якщо ж попелиця завелася, то треба приступати до боротьби з цими шкідниками якнайшвидше.

Наприклад, самих комах можна зібрати руками, а рослину обробити мильним розчином – змішуємо літр води та 30 грамів господарського мила, та обприскуємо з пульверизатора. Мильно-тютюновий розчин також може стати помічником. Попелиця дуже гостро реагує на ароматні речі, тому додавання тютюну може забезпечити вам дуже гарний ефект у боротьбі з попелицею.

Як швидко позбутися попелиці на городі
Як швидко позбутися попелиці на городі

Потрібно подрібнити на пил двісті грамів сухого тютюну, залити розчином води з милом, та перемішати. Для надійності можна додати пару-трійку стручків вогняного перцю. Цим розчином робіть профілактичне обприскування. Також хорошого ефекту можна досягти застосуванням мильно-содового розчину.

Беремо столову ложку соди з гіркою, чверть брусочка мила у вигляді стружки, розмішуємо, заливаємо літром окропу і ще помішуємо до отримання однорідної маси. Концентрат треба розбавити із чистою водою та використовувати його для обприскування.

Усього одна обробка, і попелиця загине! Пам’ятайте, що лише одна особина попелиці може зробити кілька поколінь комах, тому боротися із нею потрібно негайно!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини