Всього 1 ложка цієї підкормки і в розсади відкривається “друге дихання”: томати, огірки і перець подякують

Правильна підгодівля розсади овочів - це прямий шлях до отримання потужного, здорового та смачного врожаю. Розповідаємо до найкращі "народні" підкормки.

Якщо ви хочете підгодувати розсаду та простимулювати її активне зростання, або якщо минулого року половина розсади загинула, і ви не хочете повторити ситуацію цього року, можете використовувати народні безкоштовні засоби для підживлення, які завжди можна знайти під рукою.

Насамперед, забезпечте правильну температуру повітря та гарне освітлення для розсади, а потім вже вносьте добрива. Ознаки дефіциту азоту завжди з’являються на нижніх листочках. Вони жовтіють, в’януть, а верхівки розсади набувають блідо-зеленого відтінку.

В якості азотного підживлення можна розвести на літр води чайну ложку нашатирного спирту, і по 50 мілілітрів під кожен паросток полити. При дефіциті калію у розсади жовтіють верхні листочки і сохнуть кінчики, а при нестачі фосфору стебла стоншуються, набувають фіолетового відтінку, а листя починає синіти.

Експерти назвали потужне добриво для томатів, перцю та огірків
Експерти назвали потужне добриво для томатів, перцю та огірків

Пам’ятайте, що фосфор при низьких температурах не засвоюється, тому розсада має бути з усіх сторін оточена теплом та турботою. Шукати калійно-фосфорне підживлення для розсади довго не доведеться – це звичайна деревна зола. Вона знизить кислотну реакцію землі, забезпечить розсаду всіма речовинами для стабільного зростання, і вносити її можна у сухому вигляді.

Для цього необхідно дві чайні ложки розсипати по поверхні грунту у паростка, і трохи полити чистою водою, щоб мікроелементи пішли до коріння. Хорошим рішенням буде і рідке добриво, де можна 50 г золи залити склянкою води, добу настояти, розвести з чистою водою в пропорції один до п’яти, і потроху поливати розсаду кожні два-три тижні, чергуючи внесення добрива з будь-якими азотними підживленнями. Результат буде просто чарівним! Перевірено неодноразово!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини