Мої дині виростають по 5 кг кожна, бо підживлюю цим простим способом: без “хімії” та іншого непотребу

Мрія кожного садівника виростити на своєму городі ароматну, соковиту, солодку та велику диню. Та варто знати, що ця рослина потребує ретельного догляду.

Особливо важливі для дині тепло, полив, прополювання бур’янів для циркуляції повітря, та харчування органічними підживленням. Обов’язково садіть рослину на відкриту сонячну територію.

Добрива ви зможете з легкістю приготувати самі. Перевагами таких підживлень є безпека, стимулювання зростання, покращення смакових якостей та збільшення плодоношення. Дині потребують калію, магнію та азоту. Без даних мікроелементів листя рослин пожовкне, почне скручуватися, а плоди будуть несмачними.

В якості першої підгодівлі рекомендується використовувати деревну золу, тому що вона здатна захищати рослини від комах та шкідників, зміцнювати імунітет та живити культури вітамінами для поліпшення їх зростання та розвитку.

Городники розкрили секрети вирощування дині для рясного врожаю
Городники розкрили секрети вирощування дині для рясного врожаю

Для приготування підживлення в 10 л води розчиніть 250 г золи, дайте настоятися 4 години, а потім проведіть поливання рослини під корінь.

Використовуйте це добриво через 14 днів після висадки у ґрунт і повторюйте кожні 3 тижні. Також додатково ви  можете вносити по 1 ст. л. сухої золи під кожен корінь, рясно поливаючи нагрітою на сонці водою.

Наступне корисне добриво складається з курячого посліду. У 10 л води розмішайте курячий послід і полийте кореневим методом при формуванні зав’язей.

Ще одним багатим джерелом мікроелементів для дині вважається “зелене добриво”. Бочку з водою наповніть будь-яким бур’яном, обов’язково включаючи кропиву та кульбаби, додатково додайте склянку деревної золи. Потім закрийте кришкою і залиште настоятися 10 днів. Для кореневого поливу розводьте 1 л готового настою у відрі води.

І не забувайте прищипувати рослину. Таким чином ви зможете перенаправляти живлення основним плодам рослини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини