Раніше використовувала цей засіб лише в аптечці, а тепер на городі: як підживити цибулю нашатирним спиртом

Цибуля, як і будь-яка інша рослина, потребує якісного підживлення. Його можна дати завдяки одному копійчаному засобу, який точно є в кожного вдома.

Нашатирний спирт може використовуватися для підживлення рослин, включаючи цибулю, завдяки вмісту аміаку та інших хімічних сполук. Однак перед застосуванням будь-якого добрива необхідно здійснити обережне дослідження, оскільки можуть існувати ризики для рослин і навколишнього середовища. Якщо ви вирішили використовувати нашатирний спирт для підживлення цибулі, редакція сайту Добрі новини підготувала кілька кроків:

Розведення нашатирного спирту – розведіть нашатирний спирт у воді в співвідношенні 1:10 або навіть 1:20. Нашатирний спирт може бути досить концентрованим, тому розведення зводить ризик спалювання коренів рослин до мінімуму. Полийте цибулю розведеним нашатирним спиртом під час активного росту, наприклад, одразу після появи перших пагонів або під час формування цибулин.

Не застосовуйте нашатирний спирт занадто часто, оскільки це може спричинити перенасичення рослин або спричинити появу пожовклості на листках. Якщо після застосування ви помічаєте будь-які ознаки негативної реакції рослин (наприклад, засохлі кінчики листя або пожовклість), припиніть застосування нашатирного спирту і ретельно промийте ґрунт водою.

Як підживити цибулю копійчаним засобом
Як підживити цибулю копійчаним засобом

Завжди краще починати з меншої концентрації та слідкувати за реакцією рослин перед тим, як застосовувати більше добрива. Також рекомендується сконсультуватися з досвідченим городником або фахівцем з питань сільського господарства перед застосуванням будь-яких нових методів догляду за рослинами.

Памʼятайте, що використання нашатирного спирту для поливу рослин може бути шкідливим, якщо не виконувати його правильно. Нашатирний спирт містить аміак та інші хімічні сполуки, які можуть впливати на рослини, якщо його застосовувати великими кількостями або в концентрованому вигляді.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини