Червона смородина буде обвішана гронами ягід: просто вношу у травні під кожен кущик це дешеве диво-добриво

Червона смородина, або як ще її заведено називати "порічка" потішить кожного щедрим врожаєм, якщо ви зробите цю підкормку своєчасно. Що ж це за "вітамінний коктейль" для ягоди?

Червона смородина, з її кисло-солодким смаком і корисними властивостями, завжди була однією з улюблених ягід у багатьох садівників. Але чи знаєте ви, що є способи підвищити врожайність і якість ягід без зайвих зусиль та витрат? Давайте поговоримо про простий та ефективний метод, який перетворить вашу порічку на справжнє диво природи.

Садівник розповів, чим підживити смородину для ідеального врожаю

Щоб ваша садовина була обвішана гронами соковитих ягід, вам знадобиться тільки один складник — послід. Так, ви не помиляєтеся: саме тваринний послід, хай то буде курячий або коров’як, стане ключем до успішного вирощування смородини.

Його можна легко зібрати у сільськогосподарських господарствах або навіть в деяких громадах. Крім того, він дуже екологічний, оскільки сприяє вторинному використанню відходів тваринництва та допомагає у збереженні ґрунтової родючості.

А тепер, ось рецепт:

Візьміть до уваги, що для використання посліду як добрива його слід компостувати соломою. Це допоможе зберегти його корисні властивості та зробить менш концентрованим для садовини. Також зауважимо, що треба брати гній у сушеному вигляді, аби не перепалити коріння.

На кожні 10 квадратних метрів смородини додайте приблизно 2 кг посліду. Розподіліть його рівномірно під кущами.

Садівник розповів, чим підживити смородину для ідеального врожаю

Пам’ятайте, що червона смородина відгукується на підгодівлю після 2-3 тижнів. Так що не спішіть оцінювати результати.

Зі свіжого посліду також можна приготувати розчин для поливання смородини. Розчиніть послід у воді у співвідношенні 1:20, накрийте ємність кришкою і залиште на 7 днів. Полийте цим розчином порічку під кущ.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини