“Токсичні стосунки”: моя мудра бабуся ніколи не висаджує поряд ці рослини – головна запорука гідного врожаю

Чи знали ви, що городина має здатність до конкуренції? Розповідаємо, які рослини варто в буквальному сенсі розсадити по різних кутках, аби врожай був пишним.

У світі рослин свої закони, важливо знати, які з них дружать, а які — ні. Правильне розташування овочів у саду часто визначає їхнє здоров’я та урожайність. Особливо важливо це враховувати, коли йдеться про рослини з одного ботанічного роду. Давайте розглянемо деякі приклади найпопулярніших різновидів, аби ви точно не помилилися.

Картопля, томати, перець, баклажани

Городники назвали хитрий спосіб посадки картоплі для рясного врожаю
Городник розповів, які рослини слід тримати в різних кутках ділянки

Ці рослини з родини пасльонових, здавалось би, який тут може бути підступ? Але такі овочі як картопля, томати, перець та баклажани, мають схильність до одних і тих самих хвороб та шкідників. Поширені інфекції можуть легко передаватися від одного куща до іншого, що призводить до значного зниження врожайності. Тому розумно уникати висаджування цих культур поруч.

Не будуть добре себе почувати кущі перцю поруч з ягодами. Якщо хоч на одній рослині з’явиться грибкова інфекція — хворіти городина буде гуртом. Неприємним бонусом буде гниття листя та стебел. Тож будьте уважні.

Цибуля та часник поруч з горохом

Цибуля та часник, хоч і корисні для нас, не завжди є дружніми до гороху. Вони можуть пригнічувати ріст бобових, конкуруючи за живлення та простір. Тому краще висаджувати їх в інших ділянках саду.

Морква та кріп з петрушкою

Городники розповіли про основні секрети, які допоможуть виростити рівну моркву на городі
Городник розповів, які рослини слід тримати в різних кутках ділянки

Хоча немає чітких наукових доказів “ворогування” між морквою та кропом чи петрушкою, деякі садівники зауважують, що ці рослини не завжди гармонійно співіснують поруч. Можливо, це через конкуренцію за ресурси або навіть за місце у ґрунті. Тому, плануючи ділянку, краще уникати щільного сусідства цих рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини