Попелиця обліпила мій сад! Добре, що маю цей копійчаний аптечний засіб: один пшик і тля вмить обсипалася

Попелиця на городі може стати справжньою проблемою. Та вирішити її швидко та ефективно можна, знаючи деякі хитрощі досвідчених городників. Сьогодні розповімо про один з таких методів.

У моменти, коли попелиця почне знищувати ваш урожай овочів, фруктів та ягід, важливо своєчасно розпочати боротьбу з нею та перемогти, інакше ви зберете набагато менше плодів, і вони будуть куди гіршої якості.

Чудово, якщо під рукою буде пігулка якогось інсектициду.

Наприклад, можна використовувати препарат  інта-вір, який забезпечить:

  • Ефективність завжди на най  вищому рівні. Використовувати цю таблетку потрібно також, як і будь-які інші інсектициди;
  • Пігулка розчиняється у семи літрах води кімнатної температури. При цьому роботи потрібно проводити на вулиці або в приміщенні, що провітрюється;
  • Розчин наноситься рівномірно на все культури – не лише на ті, які схильні до атак попелиці, але й на будь-які інші.

Плодові дерева обробляються розчином більш рясно, ніж інші. Тут потрібно близько 3-4 літрів на кожне дерево, щоб швидко впоратися з попелицею.

Як швидко позбутися попелиці на городі: поради експертів
Як швидко позбутися попелиці на городі: поради експертів

Повторну процедуру обробки можна проводити тільки в тому випадку, якщо попелиця продовжує атакувати рослини, але не раніше ніж через 2 тижні після першої обробки та не більше трьох разів на сезон;

Корисний ефект від цього засобу буде гіршим, якщо ви оброблятимете рослини в дощову погоду, тож дочекайтеся сонечка і вперед! Судячи з нашого досвіду, таблетка розчиняється досить довго, тому можна розфарбувати її чи подрібнити ножем. Це ніяк не вплине на ефективність препарату, але допоможе вам заощадити 10-15 хвилин в очікуваннях, поки розчин приготується.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини