Сода врятувала город від шкідників і хвороб та підвищила врожайність: головне дотримуватись пропорцій

Харчова сода може використовуватися не лише у кулінарії, а й у дачних справах. Досвідчені дачники використовують соду з самого початку сезону для знезараження насіння.

Але найпопулярніший спосіб використання соди – це лікування овочевих та плодових рослин від хвороб та шкідників.

Це дуже ефективний та дешевий засіб, який легко замінить дорогі хімічні препарати, допоможе підгодувати та захистити всі рослини на ділянці. Сьогодні ми розповімо про кілька способів використання соди.

Одна з головних властивостей соди – це можливість розкислення ґрунту. При закисленому ґрунті рослини будуть дуже погано зростати – цвітіння опадатиме, зав’язі не формуватимуться, плоди будуть дуже дрібними та несмачними.

Чим корисна сода для городу: експерти назвали ряд переваг
Чим корисна сода для городу: експерти назвали ряд переваг

Для розкислення ґрунту можна посипати землю невеликою кількістю соди і ретельно пролити по грядці. Також можна перекопати ґрунт, полити його розчином з одного літра води та 150 грамів соди, після чого розрівняти ґрунт граблями. Також сода може використовуватися в ролі добрива, як молодих, так дорослих рослин.

Сода підвищить врожайність та покращить смак будь-яких плодів на ділянці. Наприклад, помідори обприскуються 0.5% содовим розчином, а для поливу готується розчин із концентрацією в 3,5 %. Такі підживлення можна робити раз на 1-2 тижні. Сода може використовуватися для захисту від шкідників, особливо від попелиці. Щоб позбутися комах, змішується одне відро води та чотири столові ложки харчової соди.

А щоб упоратися з мурахами соду навіть не треба розводити – просто рясно прокидаємо мурашник і комашки швидко покинуть ділянку. Навіть проти колорадського жука сода може використовуватись з великим успіхом. Для цього готується наступний розчин: розводимо дві столові ложки порошку на десять літрів води, обприскуємо кущі та зволожуємо ґрунт під посадками. За сезон необхідно зробити 2-3 процедури з інтервалом 4-5 діб.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини