3 чайні ложки цього і розсада попре в ріст: кума Таня підказала підживлення ґрунту при посіві на розсаду

Досвідчені городники знають, чим бюджетно та ефективно підживити грунт для майбутнього щедрого врожаю. Сьогодні розповімо про один з таких потужних методів.

Перед висадкою насіннєвого матеріалу або квітів у грунт, багато дачників рекомендують додати до нього трохи рибного борошна – буквально одну столову ложку на кілограм грунтосумішей.

Це добриво підійде для посадки і для пересадки рослин, а також покращить властивості ґрунту. Від цього добрива розсада пуститься в інтенсивний ріст, міцне коріння формуватиметься швидко і витягування розсади не буде, оскільки вона отримає мінерали та мікроелементи для компенсації дефіциту освітлення, та нашкодити таке підживлення не може – воно безпечне та натуральне.

За 1-2 тижні до висаджування розсади рибне борошно додають у ґрунт, розподіляють його по ємності, і поливають чистою водою. Кісткове борошно не накопичується у ґрунті, майбутніх плодах розсади садових та овочевих культур.

Городники назвали підживлення ґрунту при посіві на розсаду
Городники назвали підживлення ґрунту при посіві на розсаду

Його навіть вносять під перекопування у відкритий чи тепличний грунт. Розмішайте три чайні ложки кісткового борошна в ґрунті вашого горщика або стаканчика для розсади, і рослина отримає багато мікроелементів, таких як калій, кальцій та фосфор для зміцнення стебла та кореневої системи.

При цьому, особливість кісткового борошна полягає в тому, що рослина почне засвоювати корисні речовини тільки тоді, коли буде до цього готовою, тому ніякої загрози життю та розвитку молодої розсади не існує! Відмінно підійде як для томатів, перців та баклажанів, так і для інших овочевих, садових культур та кімнатних квітів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини