1 літр під кущ і капуста росте не по днях, а по годинах: свекруха вже похвалилась родичам у вайбері врожаєм

Щоб врожай капусти видався на славу - овоч обов'язково потрібно підживлювати. Сьогодні розповімо про декілька перевірених методів, які забезпечать вам карколомну кількість хрумкої капусти.

Капусту можна зустріти на будь-якій ділянці – її вирощують в різних кліматичних смугах, у різних обсягах, для різних цілей. Капуста широко використовується у кулінарії та в народній медицині, тому всі ми розраховуємо отримати шикарний урожай та робимо для цього все можливе.

Сьогодні ми розповімо, як забезпечити капусту корисними мінералами та мікроелементами, які гарантують рясний урожай великих головок капусти.

Перше підживлення необхідно робити через 2-3 тижні після пересадки в ґрунт. Для цього беремо півлітра коров’яку, додаємо його у відро води, змішуємо і вносимо під кожну рослину по півлітра такого розчину.

Чим підживити капусту для щедрого врожаю
Чим підживити капусту для щедрого врожаю

Друге підживлення робимо через 10 днів після першого. Беремо півлітра курячого посліду, змішуємо з відром води, вносимо столову ложку сечовини, ретельно розмішуємо і поливаємо капусту.

На кожну рослину необхідно внести по одному літру суміші. На початку липня обов’язково потрібно вносити підживлення із суперфосфату – беремо 2 столові ложки цієї речовини, ретельно змішуємо та поливаємо на кожен квадратний метр рослин по 5 літрів розчину. А вже у серпні потрібно вносити калійні та фосфорні добрива – підійде нітроамофоска.

Беремо столову ложку препарату, розмішуємо в десяти літрах води, після чого вносимо під капусту по одному літру.

Також підійде розчин з деревної золи – на одне відро води необхідне додати один літр деревної золи, ретельно розмішати і удобрити капусту по літру під кущ. Це добриво допоможе капустяній голівці правильно сформуватися, вирости здоровою та великою, а шкідники не підійдуть до рослини, оскільки не перетравлюють деревну золу.

Якщо правильно вносити потрібні підживлення, можна зібрати шикарний урожай капусти!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини