Полила цим розчином орхідею і вона випустила 4 потужних квітконоси з бруньками: не добриво, а рідке золото

Ваша орхідея потішить вас небувалою красою, якщо ви вчасно та правильно її підживите. Як і чим це зробити — дізнайтеся у нашому новому матеріалі.

Орхідеї завжди вражають своєю елегантністю та красою, але догляд за ними може бути викликом для багатьох поціновувачів квітів. Але що, якщо ключ до рясного цвітіння та здоров’я рослини лежить у найбільш неординарному напої – каві?

Неодноразові дослідження показали, що орхідеї особливо добре реагують на кавові розчини. Секрет у кофеїні – він стимулює процеси цвітіння та зменшує витрату енергії квітки на збереження листя. Разом з рідиною до горщику потрапляють цінні мікроелементи такі, як калій, азот, фосфор та необхідні кислоти. Це робить каву чудовим розчином для догляду за цими вишуканими рослинами.

Як поливати орхідею
Квітникар розповів, чим простимулювати орхідею до цвітіння

Все, що вам потрібно зробити, це взяти 4 чайні ложки макухи і залити їх літром обовʼязково теплої води. Після доби настоювання цей концентрований розчин потрібно розчинити ще у в п’яти літрах, і ви готові поливати ваші орхідеї цим магічним добривом. Головне не занурювати та не залишати у кофеїновій суміші вашу улюбленицю надовго, адже може статися зворотні ефект: корені отримають опіки, а згодом почнуть гнити. Стебла та листя можуть пожовтіти, втративши свою красу та пружність.

Результат від помірного внесення підживи не змусить себе довго чекати. Ваші квіти будуть не лише більш здоровими, але й більш яскраво та рясно зацвітуть. Кавове добриво допоможе вашим рослинам зберегти енергію для бутонізації, що призведе до більш густого та вражаючого цвітіння у сезон.

Експерти й садівники розповіли, як правильно поливати орхідею для того, аби отримати цвітіння
Експерти й садівники розповіли, як правильно поливати орхідею для того, аби отримати цвітіння

Тож, дайте вашим орхідеям частку розкішної кавової магії, і вони віддячать вам своїм вишуканим цвітінням та здоров’ям.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини