Знавці це роблять за 1 хвилину: як позбутися моху на газоні без дорогих хімічних засобів та інструментів

Мох на будь-якій ділянці, а тим паче на газоні, ніколи не додає естетики. Розповідаємо, як швидко його прибрати і застосуванням простого народного засобу.

Мох на газоні — це звичайна проблема, з якою стикаються багато власників садів та газонів. Хоча він може здаватися незначним, все ж таки він може викликати серйозні проблеми для здоров’я вашої ділянки та навіть безпеки вашої родини. Вирішення цієї проблеми не обов’язково повинно бути дорогим або складним процесом, існують низка ефективних і безпечних способів, які можуть бути використані кожним.

Небезпека моху на газоні

Городник розповів, як швидко видалити мох та лишайник з дерева
Садівник розповів, як швидко видалити мох з газону

Мох може здаватися простою проблемою естетики вашого газону, але він може мати серйозний вплив на здоров’я та безпеку самої ділянки. Одна з головних бід, які викликає ця рослина — це його здатність утримувати вологу, що може викликати загнивання коріння трави та сприяти появі шкідників. Крім того, мох може стати дуже слизьким на доріжках та сходинках, що може призвести до травматизму та нещасних випадків.

Ефективні методи боротьби

Садівник розповів, як швидко видалити мох з газону

Щоб позбутися моху на газоні без хімічних засобів, існують декілька ефективних методів, які можуть бути використані з мінімальними зусиллями та витратами.

Перш за все перевірте добре дренаж вашого газону. Часто мох виростає в тіньових, вологих місцях, тому гарно дренована ділянка і налагоджене водовідведення допоможе поліпшити ситуацію.

Аерація газону допоможе покращити циркуляцію повітря та води в ґрунті, запобігаючи утворенню моху. Вона також полегшує доступ кисню до кореневої системи трави.

Якщо рослина вже присутня на газоні, використання залізного купоросу може бути ефективним рішенням. Для цього вам потрібно зробити 5-відсотковий розчин з 500 грамів купоросу, розвести його в 10 літрах води і обробити зону, де з’явився мох.

Якщо він росте між тротуарною плиткою, поливання зони концентрованим розчином мийного засобу для посуду стане найефективнішим рішенням. Просто розведіть 1 літр гелю для посуду у 5 літрах води і вже за добу непотрібна рослинність зав’яне.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини