50 мл на 1 відро води і попелиця розчиняється на очах: швидкий народний метод боротьби з набридливою комахою

Нашестя попелиці та мурах на овочі та фрукти є найпоширенішою проблемою всіх дачників. Але не варто перейматися, сьогодні ми розповімо, як правильно випровадити шкідника народними методами.

Отже, по-перше, дуже важливо щодня перевіряти листя овочів, ягід, фруктів та усунути проблему на самому початку.

Попелиці і мурахи полюбляють “окуповувати” майже всі овочі та фрукти. Не затягуйте, комахи самі не підуть. Насамперед радимо садити часник і пряні трави поруч з ягодою, комахи не люблять різких запахів.

Що стосується народних методів, то дачники рекомендують наступні.

Перший засіб для боротьби з комахами – це нашатирний спирт. У відрі води розводимо 50 мл. нашатирного спирту, розпорошуємо на листя.

Використовуємо цей розчин навесні та у першій половині літа. Відмінно усуває попелиць і мурах господарське мило. Намилюємо губку милом і протираємо листочки.

Експерти розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі
Експерти розповіли, як швидко позбутися попелиці на городі

Наступний спосіб із соди. Розводимо в 1 л води 2 ст. л. соди та садове зелене мило. Даний розчин розпорошуємо на рослини за потреби 1 раз в тиждень.

Найлегший спосіб обсипати рослини сухим тютюном, комахи не люблять різкий запах.

Але в цьому способі є один мінус, запах швидко зникає після дощу. Наступний спосіб готуємо з оцту. Розмішуємо в 1 л води. чайну ложку оцту, додаємо рідке зелене мило. Протираємо листочки. Даний засіб вважається одним із найефективніших. Будьте обережні, не використовуйте багато оцту, щоб не обпалити рослини.

Деревна зола так само позбавляє від комах і удобрює рослини. Для приготування розмішуємо 2 кг золи у відрі води, додаємо 100 мл зеленого мила. Настоюємо 2 дні, проціджуємо та обробляємо рослини.

Далі готуємо йодовий розчин. У відро води додаємо 1 год ложку йоду і протираємо листя.

І нарешті готуємо часниковий настій.

Ріжемо часник на маленькі шматочки, настоюємо у воді 2 доби. Проціджуємо готовий розчин, додаємо зелене мило та обробляємо рослини від попелиць та мурах.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини