Щоб огірки ніколи не хворіли, даю їм це копійчане “сипуче золото”: овочі, ніби з картинки – це елементарно

Для підживлення огірків можна використовувати спеціальні препарати з агромагазинів. Та якщо ви не прихильник "хімії" - можна скористатися безліччю народних методів, які показують свою ефективність.

До прикладу, можна скористатися таким бюджетним засобом, як лимонна кислота.

На садовій ділянці дана сипуча речовина виконує різноманітні функції.

По перше, лимонка бере участь у численних важливих процесах, що відбуваються у рослинних клітинах. По-друге, вона трансформує живильні елементи, що знаходяться у ґрунті, у легкозасвоюваному хелатну форму. По-третє, лимонна кислота запобігає поширенню таких небезпечних захворювань, як вершинна гнилизна, і підвищує захисні сили рослин.

До того ж, завдяки своєму кислотному середовищу, цей продукт здатний пом’якшити поливну воду, підкислити ґрунт, покращити зовнішній вид культур і прискорити дозрівання врожаю.

Експерти розповіли про профілактичні методи для огірків від хвороб
Експерти розповіли про профілактичні методи для огірків від хвороб

Добриво на основі лимонної кислоти можна приготувати так: половину чайної ложки продукту заливаємо 2 літрами фільтрованої води, ретельно перемішуємо до повного розчинення кристаликів та використовуємо для кореневого поливу огіркових кущів.

Також лимонка добре поєднується з нашатирним спиртом. Для цього обидва компоненти беруть у кількості 1 столової ложки та додають у 10 літрів води. Даний склад також застосовується для кореневої обробки рослин.

Обирайте той варіант підживлення, який підходить саме для вашого городу, або ж використовуйте обидва і зовсім скоро збиратимете рясний врожай солодких та хрумких огірків.

Зважте, щоб огірки мати достатню кількість сонячного світла, щонайменше 6-8 годин на день. Регулярно поливайте огірки, особливо в період плодоношення, уникайте пересихання ґрунту. Видаліть бур’яни та вчасно збирайте плоди, щоб стимулювати подальше плодоношення рослин.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини