Навіть кормова кукурудза буде солодшою за мед, якщо знати цей сільський секрет: без заморочок і клопоту

Якщо ви хочете точно знати, коли збирати кукурудзу, щоб вона була не перезрілою і дуже смачною, читайте статтю до кінця. Сьогодні ми озповімо про головні секрети.

Для успішного вирощування кукурудзи виберіть добре дренований ґрунт з достатньою кількістю поживних речовин. Забезпечте кукурудзі достатнє освітлення та витримуйте не менше 8 годин на день на протязі всього періоду вегетації. Регулярно поливайте рослини та враховуйте необхідність додавання добрив для оптимального росту та урожайності.

Суха і ламка кромка листа вказує на те, що початок дозрів. Звичайний її світло-зелений колір змінюється бурим темно-зеленим. Колір жіночої квітки-мочалки, яка знаходиться на маківці качана, стає коричневого відтінку і виглядає трохи підсохлим.

Тичинки чоловічих квіток, які розташовуються на верхівках пагонів, виглядають досить пониклими і навіть починають частково обсипатися. Зернятка повинні бути яскраво-жовтими, не мати вм’яток і зморшок, а якщо на них натиснути – їх оболонка повинна розтріскуватися та пускати молочно-білий сік.

Українські експерти назвали секрети вирощування кукурудзи
Українські експерти назвали секрети вирощування кукурудзи

Початки повинні залишатися пружними та погано відламуватися. Для південних регіонів характерно дозрівання качанів уже наприкінці липня, а ось на півночі городники чекають урожай наприкінці серпня чи на початку вересня.

Після появи всіх ознак зрілості качанів, необхідно зібрати врожай та переходити для підготовки зберігання кукурудзи. Насамперед потрібно очистити кукурудзу від всього сміття, що з’являється від зерен, прибрати зіпсовані та м’яті плоди, а також гнилі качани.

Далі кукурудзу потрібно піддати сушінню, використовуючи один із зручних для вас способів. Далі підготуйте місце для зберігання, де буде знаходиться заготовлений на зиму врожай. Свіжу кукурудзу ви можете зберігати протягом 3 днів, а ось у морозильній камері ви продовжите термін зберігання до півтора року.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини