Сусідка не прислухалась до мене, і має мороку: 5 непотрібних справ на дачі, які звільнять вам купу часу

Догляд за городом та садом може бути приємним та корисним заняттям, але іноді ми витрачаємо час та сили на те, що насправді не є необхідним.

Ось 5 справ,  яких можна сміливо уникати,  щоб зберегти час та ресурси!

Обрізка сухих квітів та листя

Багато людей вважають, що видалення сухих квітів та листя з рослин покращує їх зовнішній вигляд та сприяє цвітінню.

Насправді ж, це не завжди так. Деякі рослини, наприклад, гортензії, краще зимують з сухими суцвіттями, які захищають бруньки від морозу. Крім того, сухе листя та стебла можуть слугувати мульчею, яка зберігає вологу в ґрунті та запобігає росту бур’янів.

Часта обробка ґрунту

Часта перекопка ґрунту може здатися корисною справою, але насправді вона може завдати шкоди ґрунтовим організмам, таким як дощові черв’яки, які роблять ґрунт більш пухким та родючим. Замість того, щоб перекопувати ґрунт, краще просто додавати до нього органічні добрива, компост або мульчу.

Садівники розповіли, що використовувати для дренажу квітів
Садівники розповіли, що не обов’язово треба робити на городі та у саду 

Видалення бур’янів вручну

Це може бути стомлююче та трудомістке заняття, особливо на великих площах. На щастя, існують більш ефективні способи боротьби з бур’янами, такі як використання мульчі, гербіцидів або механічних методів (культиватор, сапка).

Обробка хімічними препаратами

Хімічні пестициди та інсектициди можуть бути шкідливими для корисних комах, таких як бджоли та метелики, які запилюють рослини. Крім того, хімічні речовини можуть забруднювати ґрунт та воду. Замість того, щоб використовувати хімікати, краще віддати перевагу більш екологічним методам боротьби зі шкідниками та хворобами, таким як біологічні препарати або народні засоби.

Пам’ятайте, що догляд за городом та садом – це не змагання. Не потрібно прагнути до ідеальної чистоти та досконалості. Головне – це отримувати задоволення від процесу та насолоджуватися плодами своєї праці.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини