Бабуся завалила родинний чат у вайбері фотками малини: ідеальна формула вирощування “солодкого золота”

Щоб кущі малини рясно плодоносили - за ягодою потрібен догляд. Сьогодні ми розповімо провила вирощування, які допоможуть вам зібрати щедрий врожай.

Малина – це джерело вітамінів і мікроелементів. З неї виходять чудові джеми, варення, компоти, не лише смачні, а й корисні. Існує велика кількість сортів малини на будь-який смак, але незалежно від того, який сорт ви вирощуватимете, родючість кущів безпосередньо залежить від правильного догляду.

Є деякі особливості, про які ми розповімо у цій статті. Малина любить сонце, тому садити її бажано на сонячній стороні ділянки. Грунт підійде родючий легкий, чорнозем, і важливо знати, що кущі необхідно пересаджувати кожні 10 років, оскільки родючість ґрунту з часом втрачається, а для її відновлення потрібно близько 5 років.

Малину переважно садять навесні чи восени, росте вона рядами, між рослинами має бути вільний простір приблизно 70 см, а між рядами близько 1-1,5 метрів. Кущам малини обов’язково потрібна опора, тому рекомендовано всаджувати в землю палицю або арматуру, на ваше розсуд, і прив’язувати до неї стебла куща, так стеблам буде не так важко тримати ягоди.

Секрети вирощування малини
Секрети вирощування малини

Ще один важливий крок- це момент обрізання кущів малини. Це необхідно, щоб кущ не плодив на собі бур’яни, а також для позбавлення від старих, хворих пагонів.

Обрізати потрібно, залишаючи стебло заввишки близько 1 метра. Важливо стежити, щоб грунт під малинником завжди був вологим, так як малина не любить сухість, навесні підійдуть азотні добрива, а восени краще використовувати органічні, такі як гній або курячий послід. Це покращить якість врожаю і збереже ваш малинник плідним.

Використовуйте ці прості рекомендації і ви точно зберете багатий врожай солодкої малини.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини