Повісила всього пару смужок і птахи більше не дзьобають малину та черешню: хитрий лайфхак збереже ваш врожай

Літо — час пташиної активності у саду і тут постає питання, як же відвадити крилатих гостей від вашого врожаю? Редакція сайту "Добрі новини" знайшла цікавий, а головне екологічний спосіб.

Птахи – чудові та унікальні створіння, але їх апетит до малини, вишень та черешень може стати великою проблемою для садівників. Відомо, що такі товариші, як синиці, дрозди та шпаки, вибираються на дерева, щоб насолодитися солодкими плодами. Але, на щастя, є простий і ефективний спосіб захистити ваш майбутній врожай.

Чому птахи люблять дзьобати садовину?

Садівник розповів, як відвадити фольгою птахів від малини

Птахи вдаються до поїдання малини, вишень та черешень через їх яскравий колір та солодкий смак. Ці фрукти представляють для них великий інтерес як джерело їжі, особливо під час періоду збору врожаю, коли зерно ще не стигле.

Пташиний напад на малину, вишню та черешню може призвести до серйозних пошкоджень для дерев. Крилаті можуть не лише пожирати плоди, але і дзьобатм гілки та листя, що може вплинути на загальне здоров’я та розвиток рослин.

На щастя, існує простий і доступний спосіб захистити ваш врожай. Відлякати смужками фольги та пластиковими пляшками може значно поліпшити ситуацію на ділянці.

Садівник розповів, як відвадити фольгою птахів від малини

Смужки фольги створюють блискітливі відблиски, які гнівають птахів та перешкоджають їхньому наближенню до дерев. Крім того, “лякалки” з пляшок, що створюють шумовий ефект за допомогою вітру, також допомагають відвадити пернатих друзів.

Головне не забувати міняти “лякалки” час від часу місцями, адже птахи досить розумні та можуть достатньо швидко зрозуміти, що фольга насправді ніякої загрози не становить.

Ну, і як не згадати у цій справі про котів. Пара хвостатих здатна розігнати цілу стаю, тож точно не проганяйте вусатих з ділянки.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини