Витруси у папірець – і петрушка буде рости, як бур’ян: казала мені бабуся. Порада дивна, але працює на “ура”

Бажаєте отримати дійсно щедрий врожай петрушки? Тоді про це потрібно подбати ще на етапі посадки. Як це зробити та які методи застосовувати — дізнайтеся у матеріалі.

Петрушка — це не лише улюблена спеція на кухні, але й цінна рослина, яка може вас здивувати своїм врожаєм, якщо ви збережете її насіння правильно. Збирання посівного матеріалу — це не просто процес, а справжнє мистецтво. Від правильного методу залежить якість насіння та подальший успіх його проростання. Ось перевірений народний метод, який працює.

Перші кроки: спостерігайте за зростанням

Експерти розповіли, як правильно сіяти петрушку для того, аби швидко з'явились сходи
Городник розповів про врожайний метод посіву петрушки

Перш ніж розпочати збирати насіння петрушки, важливо зрозуміти основні етапи їх дозрівання. Починаючи від світло-зеленого кольору, зернятка поступово змінюють свій відтінок до коричневого або темного кольору. Для максимальної якості збору, дочекайтеся, поки більшість посівного матеріалу не набуде темного кольору.

Техніка збору насіння: дотримуйтеся правил

Городники назвали найкращі методи вирощування петрушки
Городник розповів про врожайний метод посіву петрушки

Збираючи насіння петрушки, слід дотримуватися певних правил, щоб забезпечити їх максимальну якість та життєздатність. Зрізайте стебло прямо під насіннєвою шапкою, тримаючи його нижче вказівного та великого пальців.

Збирайте насіння обережно, уникайте їх струшування, щоб уникнути розсіювання. Щоб легко відділити насіння від шапок, надійно закріпіть насіннєві шапки в паперовому пакеті і делікатно струсніть.

Видаліть насіння обережними рухами та відкладіть зібрані зернятка на 10-14 днів, аби підготувати до посіву. Зберігайте у сухому дуже добре провітрюваному приміщенні. На зиму краще за все винести на веранду, де немає гризунів чи шкідників.

Варто також зауважити, що насіння можна збирати тільки на другий рік, як петрушка точно достигне.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини