Залишилось менше місяця, щоб встигнути. Ці дерева потрібно обрізати до червня: заплодоносять ще більше

Весна крок за кроком іде до свого логічного завершення, але це не означає, що скоро садівники будуть відпочивати. Зараз — час найбільш відповідальних робіт, а саме проведення обрізки дерев.

Час — це неоціненний ресурс, а для садівників і городників він особливо важливий. Від своєчасної обрізки дерев залежить не лише їх врожайність, але й загальний стан та здоров’я. Отже, розгляньмо ключові моменти та переваги обрізки дерев перед настанням літнього періоду.

Збільшення врожайності

Експерти розповіли, як можна покращити врожай яблуні за допомогою простого способу
Садівник назвав дерева, які обов’язково слід обрізати до червня

Пагони після обрізання отримують більше поживних елементів. Це сприяє збільшенню кількості плодів і покращенню їх якості. Обрізка також допомагає розподілити енергію рослини більш рівномірно, що сприяє формуванню більш здорових і сильних плодів.

Формування гарної крони

Обрізка дерев не лише стимулює плодоношення, але й сприяє формуванню естетичної крони. Гарно сформовані дерева не лише прикрашають ваш сад, але й спрощують процес обслуговування та видалення шкідників, а також роблять простір безпечнішим під час грози.

Зміцнення здоров’я дерев

Експерти детально пояснили, як омолодити яблуню у саду
Садівник назвав дерева, які обов’язково слід обрізати до червня

Формування крони допомагає підвищити морозостійкість дерев, зміцнює їх імунну систему та зменшує ризик зараження шкідниками і хворобами. Видалення хворих або пошкоджених гілок допомагає запобігти поширенню інфекцій та зберігає загальне здоров’я рослини.

Хоча обрізку можна проводити впродовж кількох місяців весни та раннього літа, найбажаніший час — до настання червня. Для кращого плодоношення рекомендується обрізати абрикоси, сливи, персики, груші та яблуні саме в цей період. Пізня обрізка допоможе обмежити розміри крони, а також посилить відновлювальні ростові процеси, що особливо важливо для старих дерев.

Загалом, обрізка дерев — це не лише ключ до їх врожайності, але і стратегічний крок у догляді за вашим садом чи городом. Вона сприяє формуванню здорових, естетичних рослин і гарантує більший і якісніший врожай. Тож не втрачайте часу і розпочніть обрізку своїх дерев ще до настання літнього сезону.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини