Не бур’ян, а скарб: багато хто позбувається цієї рослини, а даремно – приносить величезну користь грядкам

Хоча більша частина городників прагне прибрати всі бур'яни на своїй ділянці, насправді часто ми вириваємо ті, що можуть принести багато користі вашому городу.

Часто на городах можна зустріти таку рослину, як мокриця. Так бур’ян називають, адже він має властивість рости у вологих місцях вашого городу. Наукова назва рослини – зірочник, адже квітки мають вигляд зірок.

Хоча багато городників прагнуть позбутись від такої рослини, насправді вона може принести чимало користі для вашої грядки. Розповідаємо, в чому основна перевага та причина, чому потрібно залишити рослину на ділянці.

Користь бур’янів для городу

Перш за все, експерти радять використовувати мокрицю для покращення свого здоров’я. У рослині міститься надзвичайно велика кількість корисних мікроелементів і вітамінів, а тому час від часу ви можете додавати зірочник у їжу.

Експерти розповіли, які бур'яни можуть принести користь вашій ділянці – поради дачників
Експерти розповіли, які бур’яни можуть принести користь вашій ділянці – поради дачників

Багато господинь додають мокрицю у салати та прикрашають травою бутерброди – у свіжому вигляді. Ви також можете замінити шпинат та іншу зелень у супах і гарнірах. Для цього достатньо просто додати наземну частину рослини у страву під час приготування їжі.

У багатьох країнах зірочник прозвали бур’яном для курчат, адже його часто додають у комбікорм для кроликів, свиней і курчат – таким чином ви можете збагатити вітамінами їжу, якою харчуються ваші домашні тварини.

Експерти розповіли, які бур'яни можуть принести користь вашій ділянці – поради дачників
Експерти розповіли, які бур’яни можуть принести користь вашій ділянці – поради дачників

Не менш корисною є трава і просто для вашої ділянки. За словами експертів, така культура належить до числа медоносів. Завдяки тривалому періоду цвітіння до рослин прилітають бджоли для того, аби зібрати з них нектар і пилок та у подальшому перетворити його на мед чи пергу. Саме тому рослину все частіше залишають на своїх ділянках.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини