Сусідка не послухала і посадила ці рослини на ділянці біля будинку: попсували своїм корінням весь фундамент

Ваш будинок простоїть 100 і більше років, якщо ви утримаєтеся від висадки цих рослин поруч з вашою оселею. Ось повний список насаджень, які краще тримати подалі у саду.

Мрієте про те, щоб ваш дім пережив століття і залишався міцним і стійким? Одним із ключових аспектів, які варто враховувати при облаштуванні вашої домівки та подвір’я, є вибір рослин для прибудинкової території. Адже, не всі рослини створюють сприятливі умови для довговічності вашого будинку. Деякі з них можуть навіть стати причиною серйозних проблем з фундаментом. Розгляньмо яких насаджень слід уникати висаджувати біля фундаменту.

Дуб

Експерти назвали рослини, які не можна садити коло фундаменту

Міцний і величний дуб має потужну кореневу систему, яка може проникнути в фундамент вашого будинку, пошкоджуючи його стійкість. З урахуванням того, що дерево може рости досить повільно, його корені можуть стати серйозною загрозою для будівлі навіть через роки.

Сосна

Соснові дерева чудові для лісових масивів, але вони можуть бути поганим вибором для вашого саду поруч із фундаментом. Вони надзвичайно швидко ростуть, а їхня коренева система може проникнути в фундамент, призводячи до проблем зі структурною цілісністю будинку. Також згідно з прикметами, що сосна, що ялина віщують смерть.

Тополя

Хоча тополі швидко ростуть і їх часто висаджують у місті, вони можуть становити загрозу для приватного сектора. Сильні вітри або навіть невеликі бурі можуть легко повалити дерево, що може призвести до пошкодження будинку. Також потужна коренева система з легкістю вже через пару років підніме асфальт, а за 5 — почне руйнувати бетонний фундамент.

Береза

Експерти назвали рослини, які не можна садити коло фундаменту

Хоча береза має свою привабливу зовнішність і природну красу, її коренева система відома своєю жадібністю до води. Якщо береза росте надто близько до фундаменту будинку, її корені досить потужні. Настільки, що у пошуках вологи можуть руйнувати перед собою всі перепони.

Популярне

Подібні новини