Свекруха вже похвалилась у вайбері клумбою: ця квітка чудово росте без розсади – можна садити одразу в ґрунт

Бажаєте отримати квітучу яскраву клумбу без мороки? Пропонуємо звернути увагу на квітку під назвою Euphorbia. Заінтригували? Тоді скоріше відкривайте статтю!

Коли ми мріємо про прекрасні квіткові клумби, зазвичай на думку спадають рослини, які потребують складного догляду та уваги. Наприклад, гортензії чи півонії. Але є така рослина, яка майже не потребує догляду, висаджується легко та швидко, і при цьому має вражаючий зовнішній вигляд. Сьогодні ми звернемо увагу на молочай – цілу родину рослин, серед яких знайдеться ідеальний варіант для вашої клумби.

Молочай, або латиною Euphorbia, дивує своєю різноманітністю. Зі своїми близько 2000 видами, він представлений як однорічними, так і багаторічними рослинами, трав’янистими чи чагарниковими формами, навіть деревоподібними екземплярами. Але сьогодні зосередимося саме на квітах, які можна легко висадити на клумбу.

Садівник розповів, яку квітку висадити на клумбу, аби не морочитися з розсадою

Один із перших кандидатів для вашого саду — молочай миртолистний (Euphorbia myrsinites). Це багаторічник, який привертає увагу своїми товстими стеблами, на яких розташовується густе трикутне сиве листя. Виглядає, як сукулент. Висота стебел може досягати 25 см, а їхнє розташування нагадує черепицю, що додає рослині особливого шарму та вишуканості. Його легко можна поєднувати з іншими квітами та брати за основу для ландшафтного дизайну.

Ще один чудовий варіант – молочай багатобарвний (Euphorbia polychroma). Назва говорить сама за себе. Ця рослина, одна з улюблених серед садівників, прикрашає схили своїми яскравими кольорами. Утворюючи сферичний кущ висотою близько 50 см, вона зберігає свою форму протягом усього сезону. Її темно-зелені, овальні листочки особливо ефектно жовтіють восени, а під час цвітіння квітконоси прикрашаються яскраво-жовтими або навіть помаранчевими відтінками.

Садівник розповів, яку квітку висадити на клумбу, аби не морочитися з розсадою

Однією з найбільших переваг молочаю на клумбі є їхня мінімальна потреба у догляді. Вони відмінно пристосовані до різних умов ґрунту та клімату, а також майже не потребують поливу після того, як вони вже укоренилися. Їхня стійкість до шкідників та хвороб також робить їх ідеальними для тих, хто шукає невимогливі рослини для свого саду.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини