Морквяну муху бачила лише в журналі “Сад-город” у 90-х: ллю цей диво-засіб під корінь і не знаю клопоту

Щоб виростити якісний урожай моркви, потрібно підготувати не тільки грунт і простежити за схожістю насіння, а й уберегти коренеплоди від шкідників.

На жаль, “неприємних товаришів” досить багато і боротьба з ними протікає досить тяжко. Сьогодні ми розповімо про одну з найбільших проблем, а саме морквяну муху.

Ця комаха прилітає рано навесні та закладає яйця біля основи молодих стебел моркви, після чого личинки проникають у корінь. Влітку з’являється друге покоління мух, яке наздоганяє рослини, внаслідок чого морква гниє. Самим ласим шматочком для комах є довгі коренеплоди та несолодкі сорти моркви.

Тому захищати свій город та проводити профілактичні заходи потрібно до того, як личинки з’являються на ваших грядки. Потрібно чергувати культури для посіву (моркву найкраще висаджувати на ділянках, де раніше росли томати, часник чи цибуля).

Найкращими перевіреними засобами в якості профілактики і боротьби з шкідником є ​​дьоготь, зола та тютюн. Для приготування розчину із застосуванням дьогтю розводимо  1 столову ложку дьогтю та 1 столову ложку господарського мила у відрі води.

Експерти розповіли, як позбутися морквяної мухи на городі
Експерти розповіли, як позбутися морквяної мухи на городі

Поливаємо отриманим розчином моркву під корінь 4 рази на сезон. Перед застосуванням даного добрива обов’язково зволожте ґрунт! Також можна посипати грядки тютюновим пилом. Нікотин викликає нервові імпульси у комах, які призводять до судом та смерті. І найвбивчішим способом знищення шкідників є деревна зола.

Щоб приготувати розчин необхідно наступне: в 1 л гарячої води розмішуємо 300 г золи і настоюємо добу. Після цього отриманий настій розмішуємо у 10 літровому відрі води. Процедуру поливу потрібно проводити в суху погоду, щоб розчин не вимило під час опадів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини