Кожен може! Додала цю підживку в ґрунт півоній та викликала ще одну хвилю цвітіння: варто спробувати – сайт

Півонії – це не просто красиві квіти, а й улюбленці багатьох садівників. Їхні пишні бутони та приємний аромат прикрашають ділянки протягом кількох тижнів.

Щоб півонії щороку радували вас цвітінням, їм потрібен правильний догляд, зокрема й регулярне підживлення.

Коли та чим підживлювати півонії?

За вегетаційний період півоніям рекомендується чотири рази давати підживлення:

  • Ранньою весною, одразу після сходу снігу, коли з’являються червоні паростки висотою 8-10 см. Це підживлення допоможе рослині сформувати міцні стебла та листя. Для цього найкраще підійде настій коров’яку (1 частина коров’яку на 5 частин води) або розчин дріжджів (100 г дріжджів та 100 г цукру на 5 л теплої води).
  • Під час бутонізації, за 2 тижні до цвітіння, для стимуляції пишного цвітіння використовують розчин мінеральних добрив: 15 г сірчанокислого калію, 10 г сечовини та 15-20 г суперфосфату на 10 л води.
  • Після цвітіння для відновлення сил рослини рекомендується внести суперфосфат (50 г) та сульфат калію (30 г) під кожен кущ.
  • Восени, перед зимівлею, півонії підживлюють фосфорно-калійними добривами (суперфосфат 50 г + сульфат калію 40 г) для кращої підготовки до зими.
Як доглядати за півонією
Як доглядати за півонією: правильне підживлення 

Додаткові поради

  1. Окрім кореневого підживлення, корисно проводити й позакореневе, обприскуючи листя півоній розчином мінеральних добрив (1 г на 1 л води).
  2. Під час цвітіння рекомендується видалити бутони, що з’явилися на пагонах нижче основної квітки. Це допоможе рослині направити свої сили на формування одного, але більш пишного, бутона.
  3. Не рекомендується використовувати свіжий гній для підживлення півоній, адже це може призвести до грибкових захворювань.
  4. Важливо також дотримуватися режиму поливу. Півонії потребують рясного поливу, особливо під час бутонізації та цвітіння.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете виростити на своїй ділянці здорові та пишно квітучі півонії, які протягом багатьох років радуватимуть вас своєю красою.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини