Навчили замочувати горох так, щоб варити 15-30 хвилин, навіть “торішній”: маленькі хитрощі та наші помилки

Приготувати смачний горох можливо тільки в тому разі, якщо правильно підготувати крупу. Розповідаємо про основні кулінарні тонкощі, які вам у цьому допоможуть.

Розповідаємо про всі секрети, як правильно варити горох, аби він не пригорів і що потрібно додавати до каші, аби не стояти половину дня біля плити. Так ви зможете улюблену для багатьох кашу всього за пів години – це цілком реально, запевняють експерти.

Цілий та сухий горох має особливість варитись набагато довше, ніж той, який попередньо подрібнили. Крім того, тривалість приготування залежить від сорту крупи та від того, якої консистенції ви хочете, аби в результаті вийшла каша. У середньому, цілий і сухий горох буде варитись до 2,5 годин, а подрібнений на годину менше.

Як приготувати горох

Втім, справжнє кулінарне випробування можна легко прискорити. Для цього всього лише потрібно попередньо замочити крупу на 8-10 годин. Тоді горох вам вдасться варити не 2-3 години, а всього лише 30-40 хвилин. Крім того, існує ще декілька хитрощів, які точно допоможуть навчитись варити горох швидше.

Експерти розповіли, як приготувати смачний і ніжний горох за 15-30 хвилин

Експерти розповіли, як приготувати смачний і ніжний горох за 15-30 хвилинСолити популярну кашу потрібно тільки на завершення її приготування. Якщо ж ви посолите одразу, то готуватись він буде дещо довше. Коли горох закипів, одразу потрібно додати 2 столові ложки вершкового масла або ж олії. Через 10 хвилин після закипання можна додати до гороху соду – пів чайної ложки на 2 літри води. Це допоможе гороху стати м’яким через 10-15 хвилин. Такий лайфхак використовують, коли готують старий горох.

Експерти розповіли, як приготувати смачний і ніжний горох за 15-30 хвилин
Експерти розповіли, як приготувати смачний і ніжний горох за 15-30 хвилин

Як варити горох у мультиварці? Для цього його спочатку потрібно перебрати та помити, а потім – відправити у мультиварку з водою у пропорції 1 до 2. Готувати потрібно на режимі “Тушкування” або “Каша” протягом 2 годин. Якщо у вас мультиварка-скороварка, то можете зменшити кількість часу. Після цього потрібно додати олію та сіль.

Популярне

Подібні новини