Ллю під корінь 1 літр цього диво-настою і з кожного куща маю по 2 кг соковитої полуниці: елементарно

Щедрий врожай полуниці неможливий без підживлень. На щастя, існує безліч народних методів, які показують свою ефективність і не потребують значних фінансових витрат.

Як правило, садовій полуниці вистачає добрив, які вносять у ґрунт навесні або восени, але для деяких сортів, та й в цілому для збільшення врожаю, потрібно використовувати додаткові підживлення.

Найкраще для інтенсивного росту смачних і корисних ягід використовувати настої деревної золи з добавками чи дріжджові настої.

Огородники з досвідом часто використовують ці засоби і дуже задоволені результатами. Полуниця росте крупною, її реально багато, і плоди виявляються набагато смачнішими.

Щоб приготувати ефективний склад, нам знадобиться:

  • Подрібнити листя та стебла кропиви;
  • Набити зеленню великий бак чи бочку до половини та залити теплою водою;
  • Додати туди 1-2 літри деревної золи і ретельно перемішати;
  • Таку суміш треба накрити кришкою та залишити на тиждень для запуску процесів бродіння;
  • Туди ж можна додати трохи дріжджів, щоб бродіння проходило інтенсивніше.
Народне добриво для полуниці забезпечить щедрий врожай
Народне добриво для полуниці забезпечить щедрий врожай

Рідину потрібно регулярно помішувати, хоча б 1-2 десь у день. Через тиждень після приготування розчину, його потрібно розвести з водою в пропорції один до десяти і поливати грядки по одному літру на кожен кущ полуниці. Люди з досвідом знають, що це дає чудовий результат і не вимагає практично жодних вкладень, крім трудовитрат.

А додатково для зростання полуниці можна робити мульчування міжрядь та опудрювання кущиків на грядці із золою. У ролі мульчі можна використовувати траву, торф або прілу тирсу. Ягода буде зростати швидше, а мульча допоможе захистити полуниці від контакту із землею та гниття.

Популярне

Подібні новини