Вичитала в бабусиному зошиті золоті правила вирощування кабачків: тепер маю врожай, яким можна пишатися

Щоб кабачки порадували щедрим врожаєм - за ними потрібно правильно доглядати. Використовуючи наші рекомендації ви отримаєте дуже багато смачних та соковитих кабачків.

Кабачки дуже люблять тепло і вологу, і садити їх найкраще на південній частині ділянки. Там кущ отримає більше тепла, і врожай буде набагато краще. Також важливо щоб грунт був легким і насиченим киснем – на важких ґрунтах хороший урожай кабачка не виростити, як не намагайся. Перед посадкою розсади обов’язково перекопуйте грядки.

Поливайте місце посадки куща теплою водою, розгрібаючи ґрунт на 5 см. Лунку не робіть, так як ґрунт на глибині ще недостатньо теплий. Висаджуйте кабачки поверхово – кущ ставимо на поверхню ґрунту та збоку присипаємо родючим ґрунтом до сім’ядольного листочка.

Потім рясно поливаємо рослину, щоб усе коріння розпрямилося. Як тільки вода повністю вбирається, присипаємо перегноєм, щоб на ґрунті не формувалася кірка, і потім обов’язково мульчуємо довкола соломою.

Як правильно вирощувати кабачки
Як правильно вирощувати кабачки

Перші зав’язі, пару штук, обов’язково потрібно виламувати, щоб вони не виросли. Це допоможе наростити потужне коріння і в перспективі дати добрий урожай. Коли ми видалили зав’язі вперше, потрібно зробити перше підживлення. Ретельно поливаємо кабачки водою, потім розчиняємо склянку золи на один літр гарячої води, доливаємо 10 літрів чистої води і по одному літру розчину вносимо під кожен кущ.

Через 7-8 днів підживлення потрібно зробити ще раз, але додатково ще й вносимо літр настою з бур’янів. Чергуємо підживлення кожні 10 днів. Перші кабачки потрібні обов’язково зібрати у недозрілому вигляді, щоб кущ зміг дати максимальну кількість кабачків у максимально тривалі терміни.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини