Закопую в травні по всій ділянці минулорічну картоплю: те, що треба для дротяника – жоден шкідник не виживе

Щоб дротяник не турбував та назавжди покиниув ваш город - скористайтеся перевіреними народними методами. Щоб ефект був кращим - рекомендується зробити паралельно декілька "ритуалів".

Дротяник сильно шкодить картоплі, моркві та іншим коренеплодам. Він живе у ґрунті понад п’ять років, харчується вашими коренеплодами та залишками рослинності.

Сьогодні ми розповімо вам про основні методи боротьби з дротяником восени після збирання врожаю! Загалом, треба дотримуватися сівозміни, вносити мінеральні добрива, та використовувати народні засоби боротьби із шкідниками.

Відмінним засобом від дротяника є аміачна селітра – вона змінює кислотність ґрунту та шкідники відразу йдуть. Також може допомогти крейда та деревна зола. Їх розсипають рівномірним шаром і перекопують ґрунт. По кілограму на квадратний метр та перекопування на 10 сантиметрів. А ще можна використовувати хлористий калій – там дуже багато хлору, який нестерпний для дротяника. За зиму він випарується, і для рослин не буде жодної шкоди.

Можна після збирання врожаю залишити на городі шматочок бадилля картоплі чи моркви – вони будуть ефективною приманкою для дротяника.

Як позбутися дротяника на городі: поради городників
Як позбутися дротяника на городі: поради городників

Також городники радять у травні прикопати стару картоплю по периметру городу. Ефект приманки також буде дотримано. Комах через час можна просто зібрати та знищити. Також можна викопати в землі невелику ямку, скласти туди пучок соломи, і восени дротяник залізе у солому погрітися. У мороз її потрібно просто викинути.

А ще можна перекопати землю з додаванням лушпиння цибулі і яєчної шкаралупи – від неї дротяник теж не в захваті. Застосовуючи цей один метод ви можете знизити популяцію дротяника, але щоб позбутися його повністю, потрібно використовувати відразу кілька методів!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини