Дайте це “сипуче золото” малині і готуйте 10-літрові відра для збору врожаю: ягід буде більше, ніж листя

Для підживлення малини можна використовувати спеціальні добрива. Та якщо ви противник "хімії" - на допомогу прийдуть перевірені часом народні методи.

Щоб малинка була великою, солодкою та дуже смачною, садівники рекомендують удобрювати кущі народними засобами. Це дозволить зібрати шикарний урожай – і наїсться вдосталь, і родичів нагодувати, і варення закатати, ще й на продаж залишиться.

У момент, коли на малинових кущах починають формуватися зав’язі, рослина дуже починає потребувати фосфору та калію, тому потрібно знайти правильне добриво. Хочете отримати солодкі ягоди, обов’язково вносьте калій – цей мікроелемент допоможе прибрати кислинку із плоду. А фосфор допоможе підтримати бурхливе та продуктивне цвітіння.

Кущі матимуть сильне коріння, через що покращиться засвоюваність корисних речовин із ґрунту. Можна використовувати найрізноманітніші підгодівлі, починаючи від золи та борної кислоти, і закінчуючи суперфосфатом, але є й інші методи.

Так, існує добриво, яке допомагає прискорити дозрівання та покращити смак малини, і, головне, робиться воно дуже просто. Для приготування використовуємо звичайні сухі дріжджі та картопляний крохмаль. Настоянка картопляних шкірок, дріжджова бовтанка – все це те саме добриво на основі тих самих речовин, яке можна по-різному приготувати. Наприклад, можна скористатися саме нашим рецептом.

Настоюємо картопляну шкірку у відрі протягом двох-трьох днів, додаємо туди маленьку пачку свіжих дріжджів і настоюємо, доки дріжджі не оживуть. Таким складом можна підгодувати малину по півлітра на кожен кущ. Це допоможе змінити якісний склад ґрунту, внести туди благотворні бактерії, покращити засвоюваність корисних речовин, а також покращити смак ягід.

У травні можна підгодувати малину органікою: на 10 л води 2 столові ложки гумату натрію або 0,5 л кашоподібного коров’яку. Таку суміш необхідно вносити під корінь малини на початку чи середині травня, на крайній випадок, наприкінці.

У період цвітіння рекомендують використовувати більше калію та фосфору, це робить ягоду солодшою, міцнішою і ароматнішою. Обов’язково спробуйте такі варіанти підживлення і збирайте потужний врожай солодкої ягоди.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини