Даю ложку цього “сірого золота” на 2 л води томатам, і зав’язі пруть несамовито: порада хитрого Петровича

Щоб зібрати урожай томатів, потрібно доглядати за кущиками, і краще не вибирати хімічні стимулятори росту, а звернути увагу на перевірені народні варіанти.

Особливо це стосується періоду зав’язі помідорів, коли плоди засвоюватимуть все підряд.

Ми розповімо про два способи підживлення томатів, які дуже прості у виготовленні, не вимагають витрати грошей, а також є абсолютно безпечними та дуже ефективними на формування зав’язей.

Насамперед, це деревна зола – ключове джерело фосфору та калію для томатів, який допомагає простимулювати плодоношення куща.

Ложку золи необхідно розвести у двох літрах води, настоювати протягом доби, процідити і під кожен кущ виливати по половині літра. Повторюйте таке добриво кожні 10 днів, і кущ віддячить шикарною кількістю зав’язей. А для обприскування готується інший розчин – 500 грамів золи розмішуємо в п’яти літрах води, кип’ятимо протягом півгодини і настоюємо протягом п’яти годин.

Чим підживити томати, щоб збільшити зав'язі
Чим підживити томати, щоб збільшити зав’язі

Потім доводимо рідину до об’єму в двадцять літрів, додаємо трохи господарського мила, проціджуємо та заливаємо розчин у пульверизатор для обприскування. А ще яєчна шкаралупа відмінно стимулює зав’язі на помідорних кущах. Беремо подрібнену шкаралупу від трьох-чотирьох яєць, заливаємо її трьома літрами води та настоюємо протягом трьох днів у темній та теплій кімнаті.

Коли настій стане темним і почне погано пахнути, можна його використовувати для поливу по одній склянці добрива під кожен кущ.

Догляд за помідорами включає регулярне поливання, особливо під час сухих періодів, щоб запобігти пересиханню ґрунту. Важливо також підживлювати рослини добривами, багатими на азот, фосфор і калій, для підтримання їх здорового росту та розвитку плодів. Крім того, слід регулярно видаляти бур’яни і проводити профілактичні заходи проти шкідників та хвороб, щоб забезпечити гарний урожай.

Популярне

Подібні новини