В цьому безкоштовному добриві вся таблиця Менделєєва: посипала грядки і солодка морква поперла в ріст

Сьогодні ми поділимося рецептами трьох недорогих добрив, після яких морква стане соковитою, солодкою і буде рости у вас на очах! Неодмінно спробуйте і переконаєтесь.

Головна запорука успіху в вирощуванні моркви – підготовлений  грунт. У насінні коренеплоду міститься багато ефірних олій, і щоб грунт був придатним для проростання, його кислотність має бути наближена до нейтральної.

Також важливо підживлювати моркву.

Перший спосіб підживлення заснований на використанні борної кислоти.

Він збільшує розмір плода, надає моркві яскравий насичений рудий колір, підвищує зміст цукру в коренеплоді, що захищає плоди від шкідників та хвороб. При використанні бору врожайність моркви підвищується на 20%. Розігрійте воду приблизно до 50 градусів. У 1 літрі гарячої води⠀розведіть 1 чайну ложку борної кислоти.

Після того, як продукт розчиниться, рідині потрібно дати охолонути і розвести у 10 літрах теплої води. Отриманим засобом можна поливати та обприскувати коренеплід. Будьте обережні з концентрацією бору! Якщо ви перевищите відсоток вмісту кислоти в розчині, рослина може отримати опік чи ґрунт буде зіпсовано.

Чим підживити моркву: городники назвали три бюджетних добрива
Чим підживити моркву: городники назвали три бюджетних добрива

Другий спосіб допомогти моркві насититися кератином і порадувати господарів городу соковитим урожаєм – посипати грядки деревною золою.

Зола містить практично всю таблицю Менделєєва, тому ідеально підходить для добрива. Зола вилужує кислий грунт і розпушує ґрунт, що дає надходження кисню до коріння. І останнім чудовим виглядом підживлення для моркви є настій з трав, який наситить ґрунт азотом, чого якраз не вистачає у добривах із золи.

Для приготування підгодівлі беремо відро трави (будь-які бур’яни), заливаємо водою і залишаємо на добу, щоб вода прогрілася. А на другий день додаємо будь-які дріжджі, у тому числі хлібопекарські. Залишаємо розчин ще на добу і далі поливаємо коренеплоди раз на 2-3 тижні. Всі ці три способи забезпечать ваші грядки натуральними незамінними компонентами, після яких урожай вийде значно смачніше та соковитіше!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини