Обприскала буряки цією саморобною бовтанкою, і тепер збираю овоч тоннами: тепер щодня варю смачний борщ

Усі городники завжди прагнуть солодкого і великого врожаю буряків, але на жаль, так виходить не завжди. Сьогодні розповімо про головні секрети вирощування.

Буряк дуже чутливий до дефіциту бору і тому легкістю може втратити свої цукрові смакові якості.

Більш того, дефіцит бору здатний знижувати врожайність на 20 та навіть 30 відсотків.

Дефіцит бору призводить до різних захворювань, наприклад, до гнилі і верхівкової виразки. Нестача бору провокує порушення обмінних процесів і в результаті всі цукри та крохмаль починають накопичуватися в листі і затримуються у них, і з цієї причини плоди ці елементи не доотримують.

Для вирішення таких проблем дуже ефективно використовувати різні борні добрива.

Позакореневе борне підживлення здатне дуже швидко знімати всі симптоми нестачі елемента, до того ж, він служить відмінною профілактикою для багатьох захворювань і ще він допомагає рослинам знімати стрес, який вони отримують від різного роду негативних факторів, таких як різка зміна температури, тривала посуха чи заморозки.

Дефіцит бору найчастіше виникає від численних опадів, через попередній урожай, тому що він міг забрати всі поживні речовини із ґрунту. Або ж ви просто не врахували особливість ґрунту і забули про борне підживлення. Бор обов’язково потрібно вносити в піщані, лужні та вапняні ґрунти.

Дачники розкрили рецепт ідеального підживлення для буряка
Дачники розкрили рецепт ідеального підживлення для буряка

До того ж не варто занадто старанно вносити органічні підживлення, тому що це теж служить чинником, що впливає виснаженню грунту. Використовуйте борну підгодівлю, про всяк випадок тричі на сезон. Вперше до посівних робіт, під час формування листків та в період самого дозрівання плодів. Більш ефективно поєднувати борну кислоту із сіллю.

Для приготування позакореневої підгодівлі візьміть 10 грам борної кислоти, 20 грам солі та розчиніть інгредієнти у 10 літрах води. Все ретельно перемішайте та обприскуйте буряки з пульверизатора з усіх боків. Також чергуйте таку обробку з поливом. Для приготування кореневого підживлення розчиніть 10 грам борної кислоти в 10 літрах нагрітої на сонце води. Поливайте засобом під корінь із відра або з лійки.

Популярне

Подібні новини