Дайте 1 г на літр води і корені попруть навіть з мітли двірника: спосіб підходить для найважчих випадків

Якщо у вас є проблеми з вкоріненням живців, то наша стаття для вас! Розповімо про дієві укорінювачі, які можна легко зробити самостійно і без заморочок.

Як простимулювати зростання коріння у наших живців? Зараз розповімо. Усі речовини, що діють на цей процес, працюють за рахунок фітогормонів. Саме вироблення фітогормонів запускає процес зростання коріння на зрізаній частині рослини.

Хімічна промисловість випустила чимало засобів на допомогу сучасному садівнику. Діляться вони на кілька груп: одна частина діє на формування кореня, гормони-активатори омолоджують рослини, активізуючи клітини, органічні кислоти надають зміцнюючу дію на стебло і навіть допомагають йому зацвісти.

Саме на цих трьох елементах побудована рецептура всіх промислових стимуляторів коренеутворення. У полі нашого уваги сьогодні потрапив препарат Корнестім. Випускається у формі порошку. Достатньо легко розчиняється у воді. З плюсів можна відзначити і зручність порошку для припудрювання зрізу рослини для коренеутворення перед висадкою у ґрунт.

Експерти розповіли простий спосіб вкорінення живців
Експерти розповіли простий спосіб вкорінення живців

Використовуємо як для коренеутворення навіть важкоукорінюваних живців, так і для вигонки цибулин перед посадкою. Препарат розводять водою з розрахунку 1 г на 1 л води на 1 рослину для замочування або на 2 рослини для поливу під корінь. Інтенсивно перемішують 3-5 хвилин. Замочування кореневої системи в розчин перед висадкою триває 6 годин. А полив під корінь роблять через 7-10 днів після посадки.

Оскільки препарат є хімікатом, не забудьте про використання засобів індивідуального захисту – маски та рукавичок.

Популярне

Подібні новини