Сіра гниль не підступиться до помідорів, варто лише обприскати цим засобом: “рідке золото” за 3 копійки

Сіра гниль на помідорах — це справжній "головняк" для багатьох дачників, і всі, хто вирощує томати з цим хоч раз у житті стикалися. Як же заради появі цієї історії, що може залишити вас без врожаю?

Томати — це популярна культура на городах багатьох українців, але вони часто піддаються захворюванням, зокрема сірій гнилі. Ця проблема може суттєво вплинути на врожай і завдати значних втрат. Однак, існує простий, дешевий та ефективний спосіб боротьби з цим захворюванням — йод.

Чому саме йод?

Експерти розповіли, як використовувати йод у побуті – цікаві варіанти та застосування
Городник розповів, як швидко позбутися сірої гнилі на томатах

Йод, який ми часто використовуємо як антисептик, це не лише незамінний елемент для здоров’я людини, але й потужний засіб для рослин. Він ефективно бореться з різними грибковими захворюваннями, зокрема з фітофторою, борошнистою росою та сірою гниллю. Він легко доступний і коштує зовсім недорого, що робить його відмінним вибором для городників. В аптеці ви витратите близько 20-30 гривень за флакончик.

Городник розповів, як швидко позбутися сірої гнилі на томатах

Приготувати розчин для обробки рослин дуже просто. Ось що вам потрібно:

  • 5 крапель йоду
  • 10 літрів води

Добре перемішайте все, аби у воді утворилися нові хімічні сполуки, які виведуть шкідливі організми. Це підходить для обробки не лише томатів, а й інших рослин, таких як капуста, баклажани та огірки.

Отриманим розчином обробляйте рослини раз на 2-3 тижні. Для цього можна використовувати ручний обприскувач або інший зручний для вас інструмент.

Найкращий період для обробки томатів та інших рослин — це кінець липня — середина серпня. У цей час захворювання найактивніше поширюються, і рослини потребують додаткового захисту.

Використання йоду не шкодить рослинам, якщо дотримуватися рекомендованої дози. Він є природним антисептиком і не накопичується в плодах. Після обробки поливайте кущі, як зазвичай.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини