Наближаються 3 заборонених дня для городників та квітникарів: не садити, не розпушувати і не підгодовувати

Ох цей город, здається у всіх, хто має дачу відпочинку не буває ніколи. Втім, на нас чекають 3 важливі дати, в які краще відкласти все приладдя та присвятити час відпочинку.

Ви точно знаєте, якщо хоч раз займалися городництвом, що існують дні, коли догляд за рослинами стає небажаним. Розглянемо такі дати, які вважаються забороненими для роботи. Перші 2 дати пов’язані з астрономічними явищами, а друга – з релігійними переконаннями.

1 і 22 червня: фаза спадного Місяця та Повня

Експерти назвали 3 найбільш несприятливі дати для дачних робіт у червні

Найпершого червневого дня, коли весна переходить у літо, природа дарує нам найяскравіші кольори і найсвіжіші аромати. Однак 1.06.2024 – це особливий день, який припадає на фазу спадного Місяця. Цей період має великий вплив на всі живі організми, включаючи рослини. Під час цього періоду енергія рослин спрямовується вниз, до коренів, що уповільнює ріст і розвиток надземної частини.

Багато садівників і ботаніків стверджують, що догляд за городиною під час спадного Місяця може бути менш ефективним або навіть шкідливим. Обрізка, пересадка та інші маніпуляції з рослинами можуть спричинити стрес для квітів, що в цей час особливо вразливі. Тому сміливо відпочивайте у цей період.

Повня, яка відбудеться 22.06 також не спонукає до робіт на городі. Краще заощадьте сили для більш важливих справ у цю дату.

23 червня: свято Трійці

Експерти назвали 3 найбільш несприятливі дати для дачних робіт у червні

Ще один заборонений день для роботи з квітами – 23 червня, день святкування Трійці. Це важливе християнське свято, присвячене Святій Трійці – Отцю, Сину та Святому Духу. Трійця є одним з найбільших свят у християнському календарі, і воно сповнене глибокого духовного змісту.

За релігійними переконаннями, у цей день не слід займатися жодною фізичною працею, включаючи догляд за рослинами. Зелені свята – це час для молитви, роздумів та відпочинку. Християни вірять, що в цей день слід присвятити себе духовному збагаченню, родинним цінностям та спілкуванню з близькими. Працюючи в цей день, людина може втратити можливість отримати благословення та духовне очищення, що є невід’ємною частиною святкування Трійці.

Популярне

Подібні новини