Даю 2 ложки на 10-літрове відро води і від попелиці не залишається й сліду на городі: хитрий спосіб куми Іри

Щоб бачити попелицю лише на картинці в інтернеті - обробіть свої посадки цим простим та ефективним засобом. Готується дуже просто, а користі на мільйон.

Попелиця дуже небезпечна для молодих рослин. Вона випиває з них усі соки, від чого культури слабшають і в’януть. Тому якщо ви помітили, що ці комахи з’явилися на вашому городі і почали атакувати посадки, негайно починайте з ними боротьбу. Сьогодні ми поділимося декількома ефективними способами, які допоможуть вигнати попелицю з ділянки за короткий термін.

Найпростіший та екологічніший спосіб – збити членистоногих сильним струменем води. Однак це навряд чи допоможе, якщо колонія вже поширилася по всій рослині. Можна також обірвати уражене попелицями листя і спалити його.

Як вигнати з городу попелицю і мурах: городники назвали народний метод
Як вигнати з городу попелицю і мурах: городники назвали народний метод

Багато садівників вважають ефективним наступний засіб: 10 літрове відро заповнюємо травою полину на одну третину і заливаємо теплою водою до краю.

Таку суміш залишаємо на 24 години, після чого проціджуємо, додаємо 2 ложки рідкого мила або шампуню та обприскуємо рослини.

Позбутися попелиці допоможе і так званий рідкий дим. Його необхідно розвести з водою у пропорції 1 до 100 та обробити посадки. Однак цим засобом не можна користуватися в період цвітіння рослин, інакше різкий запах відлякає не тільки шкідників, але й корисних комах, які їх запилюють.

Ось ще декілька народних порад:

Подрібніть 200 г часнику і залийте 1 літром води. Настоюйте протягом доби, потім процідіть і додайте ще 1 літр води. Обприскайте рослини цим настоєм.

200 г тютюну (можна використовувати сигарети або табак) залийте 1 літром води. Настоюйте протягом доби, потім процідіть і розведіть 2 літрами води. Обприскайте рослини.

Подрібніть 200 г цибулі та залийте 1 літром води. Настоюйте протягом доби, потім процідіть і розведіть 1 літром води. Обприскайте уражені ділянки.

Пам’ятайте про те, що ці способи ефективні, якщо попелиця ще не поширилася по всій ділянці. Якщо проблему запустити, жодні гроші вже вам не зможуть допомогти.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини