Взяла перець, “почаклувала” і зайці з мишами повилітали з городу, як вжалені: врожай вцілів і сім’я тішиться

Щоб зпровадити гризунів з городу - необов'язково використовувати здобутку хімічної промисловості. Існує безліч народних методів, які з легкістю допоможуть вирішити питання.

Всі ми любимо насолоджуватися якісним та смачним врожаєм плодових дерев, таких як яблуня, груша, слива та багато інших. Однак усі ми знаємо, що для досягнення такого результату нашим рослинам необхідний ретельний догляд та турбота.

Серед усіх інших неприємностей не останнє місце посідають гризуни, а також зайці, які завжди готові поласувати нашими садовими культурами. Сьогодні ми поговоримо про те, як можна позбутися таких непроханих гостей.

Виявляється, що різні ссавці, до числа яких також відносяться всі гризуни та зайці, вкрай чутливі до капсаїцину гострого перцю. Також на нього негативно реагують різні грибкові організми.

Таким чином для рятування від набридливих шкідників рекомендується введення капсаїцину до складу побілкового розчину. Причому даний метод буде набагато ефективнішим за застосування популярного дьогтю, запах якого тримається менший час, а надмірне використання призводить до псування кори дерева.

Як швидко позбутися мишей
Як швидко позбутися мишей

Застосування ж капсаїцину не тягне за собою жодних негативних наслідків для рослини, а от зайці та гризуни обходитимуть стороною ваші культури.

Ця речовина не продається в чистому вигляді, тому отримувати його потрібно з гострих перців. В якості прикладу візьмемо Хабанеро. Трьох таких перців на 10 літрів побілкового розчину буде цілком достатньо. Перців чилі знадобиться близько восьми.

Також можна використовувати сухий червоний перець, столової ложки якого вистачить на 10 літрів побілки. Тепер, володіючи здобутими знаннями, ви зможете захистити свої плодові дерева від набридливих гризунів та зайців.

Популярне

Подібні новини