В лунку при посадці капусти на 1 кв. м даю 30 грамів цього мега-добрива, і качани пруть розміром з голову

Щоб капуста виросла здоровою, хрумкою, великою та соковитою - її обов'язково необхідно підживлювати. Розкривваємо перевірені народні засоби для щедрого врожаю.

Садівники, які часто вирощують капусту на своїй присадибній ділянці, знають, що збирати з посадок великі щільні качани вдається не завжди. Сьогодні ми поділимося секретами одержання якісного врожаю у різних сортів. Справа в тому, що ранній капусті потрібно більше азоту і менше калію та фосфору.

Співвідношення даних елементів має бути таке: 2:1 :1. Середня рання капуста потребує іншої кількості цих добрив: на 2 частини азоту та 2 частини калію береться лише 1 частина фосфору.

Пізні сорти спочатку так само потребують азоту, а на етапі дозрівання качана вже калійно-фосфорного підживлення. Саме тому цьому виду потрібно обов’язково додавати у лунку при посадці просіяну деревну золу.

Отже, знаючи всі ці переваги капусти, їй можна підібрати правильне добриво. Краще всього цій культурі підійде кристаллон. Якщо йдеться про органічні підживлення, для ранніх сортів на першому етапі слід використовувати пташиний послід або настій бур’янів.

Як підвищити врожай капусти: експерти назвали рецепт добрива
Як підвищити врожай капусти: експерти назвали рецепт добрива

Як же потрібно вносити ці добрива? У лунку при посадці необхідно додати наступне підживлення – достатньо буде 30-40 г на 1 квадратний метр, що становить приблизно 2-3 столові ложки. Глибина закладення складає не більше 15 см.

Всі інші добрива рекомендується вносити у рідкому вигляді. Так вони набагато краще засвояться корінням рослин.

Догляд за капустою включає регулярний полив, особливо в періоди посухи, щоб забезпечити рівномірне зволоження ґрунту. Необхідно регулярно прополювати та розпушувати ґрунт навколо рослин, щоб запобігти утворенню кірки і покращити доступ повітря до кореневої системи. Для захисту від шкідників і хвороб капусту обробляють народними засобами або біопрепаратами, такими як настій часнику або ромашки.

Популярне

Подібні новини