Такої кількості ягід ви ще не бачили: збільшила врожайність малини простим підживленням в період цвітіння

Сьогодні ми розповімо, як визначити, яке саме добриво потрібно малині в залежності від потреб ягоди. Все готується елементарно в домашніх умовах.

На малину підгодівлі не завжди позитивно впливають. Під час підживлення саме цієї рослини важливо вибирати правильне добриво та дозування. Починати підживлення рекомендують лише на четвертий рік після посадки малини, тому що до цього часу у ґрунті ще є достатньо поживних речовин.

Добриво можна вносити тільки за кілька годин після рясного просочення ґрунту чистою водою.

Також намагайтеся здійснювати підживлення в ранковий або вечірній час, коли сонце не знаходиться у зеніті. А чим же малину підгодувати, щоб вона дала величезну кількість смачних плодів, ми зараз розповімо.

Отже, які компоненти потрібні для гарного врожаю малини? Азот необхідний рослині для активного нарощування пагонів та листя.

На рівень урожайності впливає фосфор. Калій відповідає за імунітет рослини, що дає рослині можливість протистояти різним захворюванням. І всі ці компоненти можна зібрати разом та отримати прекрасний та ефективний засіб.

Чим підживити малину в період цвітіння: поради садівників
Чим підживити малину в період цвітіння: поради садівників

Для його приготування вам потрібно заповнити дно 20 літрової бочки травою, залити водою та залишити настоювати на 3 дні, краще всього на сонці.

Після чого потрібно додати 1 склянку деревної золи та 500 грам коров’яку, ретельно перемішати і поливати цим підживленням малину з розрахунку 1 літр на 1 кущ. А щоб зрозуміти, на якій підгодовувати робити акцент, звертайте увагу на зовнішній вигляд рослини, тому що колір і форма листя завжди сигналізують про різні проблем.

Почервоніння листових пластинах і черешках говорить про нестачу фосфору. Слабкі, блідо-зелені листочки говорять про дефіцит азоту. А зниження імунітету, скручування та некроз листя говорять про нестачу калію у малини.

Популярне

Подібні новини