Швидко та доступно! Набридливі жовті плями зникнуть подушки за 20 хвилин: народні засоби, які є у кожного

З часом білосніжні подушки втрачають свою сяючу чистоту, набуваючи непривабливих жовтих плям. Це може бути викликано різними факторами, такими як піт, пил тощо. Як виправити ситуацію?

Не поспішайте викидати “зіпсовані” подушки, адже їм можна подарувати друге життя! Існує кілька дієвих методів, які допоможуть вам позбутися жовтих плям на подушках та повернути їм свіжість.

Перевірка етикетки

Перш ніж розпочинати очищення, уважно прочитайте етикетку на подушці. Виробник може рекомендувати певні методи прання та очищення, яких слід дотримуватися, щоб не пошкодити виріб.

Попереднє очищення

Перед пранням видаліть з подушки пил та бруд за допомогою пилососа з м’якою насадкою. Це допоможе запобігти поширенню бруду під час прання.

Прання

  • В пральній машині: Помістіть подушки в пральну машину разом з м’якими речами, такими як рушники. Виберіть делікатний режим прання з холодною або теплою водою (не вище 40°C). Використовуйте м’який пральний порошок, не містячий відбілювачів. Після прання ретельно прополощіть подушки, щоб видалити всі залишки миючого засобу.
  • Вручну: Якщо подушки не можна прати в машині, ви можете випрати їх вручну. Наповніть ванну або таз холодною або теплою водою з м’яким пральним порошком. Занурте подушки у воду і залиште їх на 30 хвилин. Потім акуратно потріть забруднені місця м’якою губкою або щіткою. Ретельно прополощіть подушки чистою водою, щоб видалити всі залишки миючого засобу.
Як освіжити подушку
Як освіжити подушку та видалити плями: поради експертів 

Видалення плям

Для видалення стійких жовтих плям можна використовувати такі засоби:

  1. Сода: Змішайте соду з водою до утворення пасти. Нанесіть пасту на забруднені місця і залиште на 30 хвилин. Потім ретельно промийте подушки водою.
  2. Оцет: Змішайте оцет з водою в рівних пропорціях. Нанесіть розчин на забруднені місця за допомогою губки або пульверизатора. Залиште на 15-20 хвилин. Потім ретельно промийте подушки водою.
  3. Лимонний сік: Натріть забруднені місця свіжим лимоном або нанесіть на них трохи лимонного соку. Залиште на 10-15 хвилин. Потім ретельно промийте подушки водою.

Сушіння

На свіжому повітрі: По можливості, сушіть подушки на свіжому повітрі. Це допоможе їм просохнути повністю та усунути неприємні запахи.
В пральній машині: Якщо сушіння на свіжому повітрі неможливе, можна використовувати пральну машину. Виберіть режим сушіння з низькою температурою. Не пересушуйте подушки, щоб вони не втратили свою м’якість.

Популярне

Подібні новини