2 г на відро води і петунія буде квітнути аж до холодів: навіть в Голландії не знають цього простого способу

Красиві та квітучі петунії потребують поживного грунту. В збідненому ґрунті без підгодівлі квітка не зможе добре рости, і цвітіння буде дуже швидкоплинним і дуже мізерним.

Тому треба підгодовувати петунію правильними компонентами та добривами. За розвиток зеленої маси квітки відповідає азот, який дуже важливий у початковій фазі розвитку рослин.

Розсаду, що погано розвивається, треба підгодувати розчином з аміачної селітри – на відро води додають одну столову ложку, або ж треба внести готові мінеральні азотні підживлення, у складі яких багато азоту.

Щоб кущі петунії були міцними та інтенсивно росли, за сезон обов’язково треба зробити пару внесень кальцієвої селітрою. Розводиться вона в пропорціях – на відро води 2 грами речовини.

Якщо розсада петунії погано зростає, треба зробити наступне. Окремо готуємо розчин із Фітоспорину і Енергена, і поливаємо по столовій ложці на кожен горщик із розсадою. Це допоможе покращити зростання рослин, зробить їх стійкими до різних хвороб та несприятливих умов навколишнього середовища.

Чим підживити петунію для пишного цвіту
Чим підживити петунію для пишного цвіту

Петунії зростатимуть як на дріжджах, якщо їх тричі на сезон підгодувати дріжджовим добривом: після пікірування розсади, після пересадки квітів на клумбу або в кашпо, і через 15 днів після другого підживлення.

Готувати таке добриво дуже просто – беремо 10 г дріжджів і дві столові ложки цукрового піску, розбавляємо в одному літрі теплої води, поміщаємо суміш у тепле місце та настоюємо протягом трьох годин. Потім готуємо робочий розчин для поливу квітів із 500 мілілітрів дріжджового настою та десяти літрів води.

Так як при бродінні з ґрунту будуть швидко випаровуватися кальцій і калій для живлення дріжджових мікроорганізмів, після внесення цих добрив обов’язково треба додавати в ґрунт деревну золу.

Популярне

Подібні новини