Даю це “рідке золото” перцю в спеку, і збираю з куща потрійний врожай: для дачника-профі +30 — дрібниці

Щоб виростити щедрий врожай болгарського перцю - потрібно прикласти досить багато зусиль. Та знаючи певні хитрощі - у вас зовсім не виникне питань. Розкриваємо секрети.

Перці – це достатньо вибагливі культури, які вимагають ретельного догляду. Якщо культура відчуватиме постійний стрес через перепади температури, зміну вологості, якщо буде дефіцит якогось мікроелемента, то на хороший врожай можна навіть не розраховувати.

Особливо пильно потрібно ставитися до цієї рослини у літню спеку – у цей час під палючим сонцем зав’язі та суцвіття можуть відмирати і обсипатися, можуть початися проблеми з запиленням, і плоди просто не будуть зав’язуватися і зростати.

Щоб простимулювати розвиток зав’язей у спеку, ми радимо два способи по догляду за перцями. Перший – це обробити культуру борною кислотою. Ця речовина допоможе суцвіттям інтенсивніше запилюватися, підвищить кількість зав’язей та покращить імунітет рослини від хвороб та атак комах. На відро води розводимо 10 грамів борної кислоти, ретельно розмішуємо до повного розчинення і обприскуємо рослину по листу з усіх боків.

Як доглядати за перцями в спеку
Як доглядати за перцями в спеку

А друге підживлення – це засіб із калійною добавкою. До її складу також входить борна кислота, що сприяє запиленню, але основний інгредієнт тут – гумат калію. Калій – це мікроелемент, якого рослина дуже потребує під час плодоношення, щоб перчики швидко зав’язувалися і росли великими та здоровими. На два літри води беремо півтора грами борної кислоти, додаємо 5 мілілітрів гумату калію, ретельно розмішуємо та заливаємо цей розчин у дрібнодисперсний пульверизатор.

Розчином потрібно ретельно обприскувати перці раз на два тижні, і рослина дуже швидко нормалізує своє зростання, зміцнить зав’язі та цвітіння, виробить захист від несприятливих факторів і в серпні обдарує вас шикарними плодами.

Популярне

Подібні новини